Liigaa ja Cupia samassa ottelussa - evästyksenä 15-kohtainen lista sääntötäsmennyksiä

Classic ja Happee pelaavat tänään Tampere Areenalla harvinaisesta tuplapanoksesta: Ottelussa on panoksena sekä kaksi Salibandyliigan sarjapistettä että TEHO Sport Suomen Cupin välieräpaikka. Illan mittelö, joka nähdään suorana VeikkausTV:ssä, alkaa klo 18.30.

Salibandyliigan ja Cupin pelaaminen samassa ottelussa vaatii kilpailusääntöjen osalta täsmennyksiä, joista onkin lähtenyt joukkueille 15-kohtainen lista. Esimerkiksi tasatilanteessa pelataan Cupissa kymmenen minuutin jatkoaika ja käydään tarvittaessa rangaistuslaukauskisa, Salibandyliigassa taas jatketaan viiden minuutin jatkoajalla, jonka maalittomuus tuottaa tasapelin. Tänään katsotaan tarvittaessa kymmenen minuutin jatkoaika ja rankkarit, mutta niin, että tasatilanne 65 minuutin kohdalla tuotttaa liigaottelun tulokseksi tasapelin.

Varauduttu on myös siihen tilanteeseen, että jatkoajalla syntyy maali ajassa 65.00. Silloin se on syntynyt Cupin ottelun mutta ei liigaottelun jatkoajalla. Jos taas jatkoajalla tuomitaan siirretty rangaistuslaukaus ennen aikaa 65.00 ja rangaistuslaukaus tuottaa maalin ajassa 65.01 tai siitä eteenpäin, se päättää sekä liigaottelun että Cupin ottelun laukojansa voittoon.

Pääkallo.fi:n ennakko ottelun asetelmista

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli