LASB ja SB Vosut ovat 3v3-salibandyn ensimmäiset Suomen mestarit

LASB voitti miesten sarjan ja SB Vosut oli vahvin sekasarjassa.

3v3-salibandyn SM-titteleistä kisattiin ensimmäistä kertaa. Turnaus oli osa Lahden SM-viikon laajaa lajitarjontaa. Salibandy esiintyi SM-viikolla ensimäistä kertaa. Miesten turnaukseen osallistui 15 joukkuetta, mutta sekasarjaan oli uskaltautunut mukaan huomattavasti vähemmän, määrän jäädessä kolmeen joukkueeseen.

Miesten sarjassa suosikki piti pintansa loppuun asti. LASB oli sarjan nimekkäin ryhmä F-liigamiehistä kootusta iskuryhmästä, eikä joukkueen tappiosarakkeeseen tullut yhtään lopulta merkintää. Finaalin se sai vastaansa Suomisarjassa pelaavan Pelicans SB:n pelaajista kootun sikermän. Finaalin piti olla LASB:lle läpihuuto, mutta derbystä kehkeytyi laadukas ja tasainen koitos.

Pelicans SB rakenteli yllätystä ja johti toisessa erässä 4-2 Jere Kivisen maalilla, mutta Janne Jaanus kuittasi tilanteeksi 4-3 ennen toista taukoa.

Viimeisellä kolmeminuuttisella Pelicans SB ei onnistunut enää ohittamaan LASB:n maalia vartioinutta Pasi Järvistä. Sen sijaan LASB iski vielä kahdesti. Ensin Tatu Havula upotti rankkarinsa varmasti ja voittomaalin naulasi Emil Karkulowski.

Pronssiottelussa Fattest Eagles piti Lieksan Innon takanaan numeroin 4-1.

SB Vosut suvereeni sekasarjassa

SB Vosut juhlii 3v3-salibandyn SM-kultaa sekasarjassa. Seitsikko oli pitelemätön läpi turnauksen, sillä se ei hävinnyt yhtään viidestä pelaamastaan ottelustaan maalieron ollessa huimat 45-5.

Loppuottelussa HuVi kaatui vakuuttavasti 10-1. Maaliahnein oli Riina Latvakoski, joka kuritti vastustajaa neljästi. Pronssille ylsi TU Zen.