Länsirannikon kortteliliigan Turun seutu esittäytyy

Kortteliliigan synty

Länsirannikon kortteliliigaa on pelattu kaudesta 2009-2010 alkaen. Toiminnan käynnistävänä tekijänä oli FBC Turun ja SB Naantalin yhteydenotto Salibandyliittoon.

FBC Turun Ville Lintunen muistelee Länsirannikon kortteliliigan syntyä seuraavasti: keväällä 2009 SB Naantalin seurajohdon kanssa tuskailimme tilannetta jossa F-poikien joukkueille ei ollut mielekästä sarjaa johon osallistua. Tällöin aloimme yhteisesti pohtia voisimmeko järjestää seurojen toimesta Turun alueella jalkapallon nappulaliigan kaltaista toimintaa myös salibandyssa. Tärkeää oli, että pelit olisivat lähellä ja sarjaan osallistumisen kynnys saataisiin matalalle. Salibandyliiton kuultua suunnitelmistamme yhteisesti päätimme, että vetovastuun ottaisi Salibandyliitto, mutta jo alusta alkaen seuroja on kuultu hyvin paljon sen suhteen, mihin kortteliliigaa on haluttu kehittää.

Länsirannikon kortteliliigan Turun seutu

Kortteliliigan ehdoton voimavara on seurat ja niissä toimivat ihmiset. Kortteliliigan historian alusta saakka seurat/joukkueet ovat olleet luomassa sarjan konseptia. Joka kevät/syksy kutsutaan seurat koolle ja käydään läpi mennyt kausi ja suunnataan katseet tulevaan. Tilaisuuksien vetovastuussa on Salibandyliiton Länsirannikon alue.

Turun seudun joukkuemäärien huiman kasvun takana on ollut koko kortteliliigan konseptin kulmakivet: pelit lähellä, pelit turnauspäivänä lyhyellä ajanjaksolla, osallistumismaksut pienet ja pelaajien edustusoikeudet sovittuna yhdessä. Toiminnan matala aloittamisen kynnys ja pelaajalähtöisyys ovat tuoneet kortteliliigan turnaustapahtumiin upean lasten liikunnan ilon ja riemun. Osasyynä varmasti on se ettei näistä sarjoista tehdä tilastoja, vaan vanhemmissa ikäluokissa on mahdollisuus ilmoittautua kahdelle eri sarjatasolla (kilpa-ja haastajasarja).

Kortteliliigan Top 3
– Kortteliliigan pelimuodot ja formaatti laaditaan yhdessä seurojen kanssa kausi kerrallaan
– Ottelut pelataan lähellä
– Kortteliliigan suosion räjähdysmäinen kasvu

Kortteliliiga ainutlaatuisuus ja erityispiirteet
– Osallistumismaksun alhaisuus
– Joukkuemäärän kasvu
– Mukana muiden lajien joukkueita
– Kortteliliiga huipentuu kaikkien toiminnallisten alueiden joukkueiden kohtaamiseen
– Länsirannikolla ei pelata F-G junioreita, vaan nämä ikäluokat pelaavat kortteliliigassa omalla toiminnallisella alueellaan.
– Osallistuvilla joukkueilla on mahdollisuus käydä maksuton pelinohjaajakoulutus

Toiminnan mahdollistajat ja vaikuttavuus
– Seurojen aktiivisuus
– Loistavat yhteistyötahot (seurat, joukkueet, kaupungit ja halliyrittäjät)

Faktat tiskiin
– Kaudella 2009-2010 mukana 12 joukkuetta.
– Kaudella 2016-2017 mukana noin 150 joukkuetta.
– Kortteliliigaa pelataan Länsirannikon alueella viidellä eri toiminnallisella alueella: Turun seutu, Salon seutu, Vakka-Suomi, Satakunta ja Säkylän alue.

Lisää Länsirannikon kortteliliigan alueita esittäytyy kauden 2016-17 aikana.
Länsirannikon kortteliliigan sivuille tästä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Teksti: Tiina Koivisto, SSBL pelaamisen kehittäjä, 0400 529014.
Kuvat: FBC Turku, Ville Lintunen.

Jaa artikkeli