Lajiliittopisteytyksiä tehtiin ennätysmäärä

Tänä keväänä salibandyn osalta lajiliittopisteytyspyyntöjä oli yhteensä 295. Määrä on uusi ennätys ja kertoo, että tietoisuus aamuvalmennuksen mahdollisuudesta kehittää omaa osaamistaan on lisääntynyt.

Lajiliittopisteet ovat osana sisäänpääsyperusteita toisen asteen opintoihin ja valmennusurheilijaksi hakeutumista. Sisäänpääsy koostuu keskiarvosta (4-10 pistettä), lajiliittopisteistä (0-6 pistettä) sekä oppilaitosten antamista urheilija-/soveltuvuuspisteistä (0-4 pistettä). Näiden kolmen pisteiden yhteismäärä määrittelee sisäänpääsyn yllä mainittuihin oppilaitoksiin ja valmennusryhmiin.

Tänä keväänä salibandyn osalta lajiliittopisteytyspyyntöjä oli yhteensä 295. Määrä on uusi ennätys ja 61 pyyntöä enemmän kuin vuonna 2014. Määrän lisääntyminen on positiivinen haaste. 1999-syntyneitä tyttö- ja poikapelaajia on yhteensä noin 2 500. Tästä määrästä hakuprosentti on kiitettävä. Se tarkoittaa myös sitä, että tietoisuus aamuvalmennuksen mahdollisuudesta kehittää omaa osaamistaan on lisääntynyt.

Salibandyliitto tarjoaa lajiliitoista poikkeuksellista palvelua pelaajille järjestämällä erillisiä pisteytyspäiviä pelaajille pisteytysaikana. Salibandyliitolle on erittäin tärkeää tukea pelaajien hakuprosessia ja saada oikeudenmukaiset pisteet kaikille hakijoille.

Tämä palvelu on myös tärkeä niille pelaajille, jotka eivät vielä ole päässeet pelaajapolkutapahtumiin ja eivät siten ole vielä päässeet näyttämään osaamistaan. Joka vuosi nousee uusia lahjakkuuksia esiin, jotka muuten olisivat saattaneet jäädä pisteyttämättä tai pisteet eivät muuten olisivat olleet oikeudenmukaisia.

Tässä prosessissa ovat erittäin suuressa ja tärkeässä roolissa ikäluokkavalmentajat. He ovat seuranneet pelaajia useita vuosia ja tiedostoista löytyy paljon sellaista tietoa, mitä hakupapereista ei löydy. Näillä tiedoilla saamme eroteltua pelaajia ohjeiden mukaan paremmuusjärjestykseen.

Salibandyn aamuvalmennusryhmissä on tämän hetkisten tietojen mukaan noin 550 pelaajaa, joita valmentaa 43 akatemiavalmentajaa. Määrä kasvaa vuosittain ja valmennusryhmiä perustetaan koko ajan. Yksi suurimmista kasvuista tapahtuu yläkoululaisten valmennuksessa, joihin on tänäkin lukuvuonna tullut useita uusia valmennusryhmiä. Tämä tarkoittaa sitä, että pelin taso tulee nousemaan entisestään juniorisarjoissa, kun pelaajat harjoittelevat useammin viikossa ja kehittävät osaamistaan kokonaisvaltaisesti. Askeleet huippu-urheilijan polulle otetaan siis hyvissä ajoin.

Salibandyn asema on parantunut urheilulukioissa, urheilupainotteisissa oppilaitoksissa ja urheiluakatemioissa. Olemme ansainneet jo useassa urheilulukiossa painopistelajin aseman, jonka myötä yhteistyö mm. valmennuspalkkauksen ja olosuhteiden kustannusten jakamisessa on helpottunut. Tätä samaa kehitystyötä täytyy jaksaa tehdä ja näyttää siten päättäjille, että olemme huppu-urheilun kehitystyössä oikealla polulla.

Nyt jäämme odottamaan, kuinka monta uutta huippu-urheilijan alkua saamme valmennusryhmiin. Tämä tieto selviää kesäkuun puolessa välissä. Siihen asti myös lajiliittopisteet ovat salaisia. Niitä voi tiedustella halutessaan Salibandyliitosta henkilökohtaisesti päätösten jälkeen.

Lisätietoja lajiliittopisteytyksestä ja valmennusryhmistä,

Lasse Eriksson
Valmennuskoordinaattori
0400 529 016 tai lasse.eriksson(at)floorball.fi

Jaa artikkeli