Kurinpitokäsittelyihin muutoksia

Salibandyliiton kurinpitoelimeen on tehty muutos kaudelle 2016-2017. Salibandyliiton alaisten sarjojen (ei koske pääsarjoja) PR3:sta aiheutuvista kaikista toimihenkilöpäätöksistä vastaa Etelä-Suomen aluevastaava Jan Kondo.

Toimihenkilöpäätöksellä on mahdollisuus määrätä pelaajalle 1-3 ottelun pelikielto ja seuralle sakkorangaistus. PR3:sta määräytyy kilpailusääntöjen 66§ mukaan automaattisesti yhden ottelun pelikielto ja 100€ sakkorangaistus. Toimihenkilöpäätökset ovat nähtävissä täältä.

Kurinpitovaliokunta vastaa vakavammista tapauksista, ilmoitus rikkomuksesta (KilpS 68§) ja vastalauseasioista (KilpS 72§). Kurinpitovaliokunnan pöytäkirjat ovat nähtävissä täältä.

Aluevastaavat vastaavat kukin oman alueensa edustusoikeusepäselvyyksistä ja sarjakohtaisista laiminlyönneistä. Jos joukkue on peluuttanut edustusoikeudetonta pelaaja, määrätään joukkue häviämään ko. ottelun lukemin 0-5 ja seuralle määrätään sakkorangaistus. Kilpailusääntöjen 36§ mukaan pelaajan, joka on merkitty pöytäkirjaan, katsotaan osallistuneen otteluun. On siis hyvin tärkeää, että joukkueen kapteeni/joukkueenjohtaja tarkastaa huolella ottelupöytäkirjan ennen ottelun alkamista ja allekirjoittamista.

Ottelutallenteiden lisääntyminen on lisännyt myös kilpailusääntöjen 68§ mukaisia ilmoituksia rikkomuksista pääsarjojen ulkopuolisissakin sarjoissa. Pykälän mukaan ottelun osapuoli, pelaaja tai erotuomari, joka katsoo oikeuttaan ottelutapahtumassa loukatun, voi tehdä liitolle ilmoituksen rikkomuksesta. Ilmoitus tulee toimittaa vaatimuksineen sekä perusteluineen liittoon viimeistään ensimmäisenä ottelun jälkeisenä arkipäivänä. Ilmoituksen käsittelymaksu on 200€, mikä palautetaan, jos kurinpitoelin katsoo ilmoituksen kohteena olleen rikkomuksen tapahtuneeksi ja kurinpitoelin päättää sen perusteella antaa rikkomukseen syyllistyneelle rangaistuksen.

Kilpailusääntöjen 70§ mukaan sille, jolle on määrätty rangaistus, on oikeus tehdä muutoksenhaku päätöksestä. Muutoksenhaut käsittelee liittokokouksen valitsema valituslautakunta. Muutoksenhausta peritään 50€ suuruinen käsittelymaksu. Jos muutoksenhaku menestyy, käsittelymaksu palautetaan.

Jaa artikkeli