KrP SSV-voitto alla tiistain derbyyn Classic - Nokia

Salibandyliiga on kauden 2014–15 osalta edennyt jo siihen pisteeseen, että runkosarjan osalta Classicilla on enää kuusi ottelua jäljellä. Kotiotteluita kuudesta jäljellä olevasta runkosarjan kamppailusta on kolme. Ensimmäinen näistä koittaa huomenna, tiistaina 3.2 klo 18.30, kun Classic kohtaa Tampere Areenalla Nokian KrP:n.

Classic pelasi viime viikolla kaksi vierasottelua, joista tuloksena oli niukka tappio Tapanilan Erälle keskiviikkona ja arvokas voitto hallitsevasta Suomen mestarista Happeesta perjantaina.

Salibandyliiga on kuluvalla kaudella ollut todella tasainen ja jännittävä eikä playoff-paikkoja voida lyödä lukkoon vasta kuin helmikuun lopussa. Familyn miehet ovat tällä hetkellä kiinni viimeisessä kotietupaikassa neljännellä sijalla. Kolmantena oleva SSV on Classiciin nähden kolmen pisteen karkumatkalla ja tamperelaisten takana vaanii pisteen päässä paikallisvastustaja Koovee. Tiistain ottelun vastustaja Nokian KrP on sen sijaan kuusi pistettä pudotuspeliviivan alapuolella. Syvissä vesissä uineet nokialaiset saivat lohtua sunnuntaina pelatusta SSV-ottelusta, jonka KrP voitti lukemin 6-8. Voitto oli KrP:lle jättiyllätys, sillä joukkue oli edellisen kerran onnistunut kukistamaan helsinkiläiset vuonna 2010.

Vaikka Family lähtee tiistaiseen paikalliskahinaan ennakkosuosikkina, niin helposti pisteet eivät jää Tampereen rajojen sisäpuolelle. Yllätysvoitosta nokialaiset saivat runsaasti itseluottamusta ja energiaa varsinkin kun joukkueesta sunnuntaina puuttuivat parhaimmat pistemiehet kuten Henri Johansson ja Tommi Merto. Classicille jokainen piste on tässä vaiheessa kautta erittäin tärkeä, jotta joukkue pääsisi pudotuspeleihin kotiedun siivin. Pudotuspelipaikkoja ei kuitenkaan tässä vaiheessa kautta ole vielä jaettu ollenkaan, sillä esimerkiksi neljäntenä olevalla Classicilla on ainoastaan viisi pistettä enemmän kuin kahdeksantena olevalla ja viimeisestä playoff-paikasta kiinni pitävällä Tapanilan Erällä. Helmikuun lopussa voidaan siis vasta jakaa asetelmat kevään pudotuspeleihin. Siihen saakka voinee sanoa, että kyseessä on varmasti yksi jännittävimmistä ajanjaksoista Salibandyliigan historiassa.

Classicin tiedotteesta
Kuva: Topi Naskali

Jaa artikkeli