Komeat yleisömäärät kruunasivat Salibandyliigan derbylauantain

Salibandyliigassa pelattiin lauantaina derbyt komean kokoisten yleisöjen edessä. Espoon Areenalla Oilers löi 2 975 katsojan edessä Westend Indiansin 8-4, ja Lahden Suurhallissa 1 106 katsojaa sai jännittää LASBin 4-3-voittoa Steelersistä.

Espoolaisen tapahtumapäivä huipentui Salibandyliigan derbyyn, jossa Oilersin kannattajien ja juniorien puoli katsomoa sai huutaa Indians-sektoria enemmän. Vielä avauserässä Indiansin Valtteri Kainulainen kuittasi Oilersin Olli Alasen johto-osuman, mutta toisessa erässä eroa alkoi syntyä. Eino Pesu purjehti läpi nostamaan Öljymiehet taas edelle, ja parhaaseen maalipaikkaan unohdettu Perttu Pajukoski sivalsi Oliver Wardin tarjoilusta jo 3-1. Päätösjaksolla Oilers karkasi jo 7-3-johtoon ennen kuin Oliver Wardin viisiminuuttinen turhasta kostohuitaisusta päästi Indiansin painamaan kuudella neljää vastaan. Indians kavensi kertaalleen, mutta Niclas Meyer viimeisteli vielä tyhjiin loppunumerot.

– Hallissa oli hyvä meteli, kiitos yleisölle. Ovathan nämä hienoja tapahtumia, Oilers-kapteeni Perttu Pajukoski maisteli.
– Voitto maistuu kohtalaisen esityksen jälkeen.

Lahden Suurhallissa LASB karkasi kolmannessa erässä jo 4-1-johtoon ennen kuin Steelers heräsi pelille. ”Teräsmiehet” kipusivat maalin päähän, mutta Samuli Grönforsin 4-3-kavennus 43 sekuntia ennen loppusummeria jäi viimeiseksi.

Lauantain kolmas ottelu pelattiin jo alkuiltapäivästä Raumalla, jossa veljekset Peter Kotilainen, Paul Kotilainen ja Panu Kotilainen johtivat Happeen 6-4-vierasvoittoon SalBasta. Keskisuomalaisten kaikki maalit juoninut Peter kirjautti lukemat 2+4 ja Paul sekä Panu 2+0 mieheen.

Sunnuntaina Salibandyliigassa pelataan ottelut SalBa – LASB, SPV – Westend Indians, Steelers – Koovee, M-Team – Nokian KrP ja OLS – Classic.