Kolmen maalin takaa murskavoittoon – Oilers aloitti Champions Cupin ryminällä

F-liigan mestari Oilers aloitti seurajoukkueiden Champions Cupin komeasti, kun Ruotsin Pixbo IBK kaatui kotikaukalossaan 9-4. Toisessa erässä jo kolme maalia tappiolla ollut Oilers vei päätösjakson peräti 6-0.

Varovaisen avauserän ainoa maali merkittiin Oilersille, kun Elias Pekarin kaukolaukaus kierähti maajoukkuevahti Jon Hedlundin jalan alta verkkoon. Pixbo tasoitti kuitenkin heti toisen erän avausvaihdossa, ja ennen erän puoliväliä espoolaisten verkko heilahti tylyyn tapana kolme kertaa kahdessa minuutissa. Oilersin hyvä ote näytti pohjustavan johtomaalia, mutta Pixbo juoksi vastaiskusta johto-osuman, kasvatti eroa kakkospallosta ja jatkoksi vielä poikkisyöttö kimposi Jesperi Lindforsin mailasta Markus Laakson verkkoon.

Oilers tuli kuitenkin kahdella ylivoimaosumalla maalin päähän: Aaro Astala lapioi kavennuksen Justus Kainulaisen laukauksen kakkospallosta, ja Antti Suomela osui kaukaa Pixbo-pelaajan istuessa 2+2-minuuttista ylikovasta laitakontaktista.

Päätöserä olikin sitten Öljymiesten näytöstä. Justus Kainulainen linkosi heti pelin tasoihin, Santeri Lindfors ohjasi vastaiskusta johtomaalin ja Eetu Sorvalin karkuun vapauttama Heikki Iiskola livautti etukulmaan jo 6-4. Santeri Lindforsin osuttua Aaro Astalan ovelasta syötöstä nosti Justus Kainulainen vielä rystyltä kaksi palloa ohi Jon Hedlundin.

Oilersin ja Pixbon toinen osaottelu pelataan ensi lauantaina klo 14.30 Tapiolan urheiluhallissa.

Ottelut pelataan IFF:n Champions Cup -säännöillä. Peliaika on tuttu 3 kertaa 20 minuuttia. Ottelut pelataan IFF:n Champions Cup -säännöillä. Peliaika on tuttu 3 kertaa 20 minuuttia. Voitosta saa kolme pistettä, tappiosta nolla ja tasapelistä kumpikin joukkue yhden pisteen. Mikäli pisteet ovat toisen ottelun varsinaisen peliajan päättyessä tasan, pelataan 10 minuutin maalista poikki -jatkoaika ja käydään tarvittaessa rangaistuslaukauskilpailu.

IFF:n ottelukuviin

Salibandya, Mölnlycke

Seurajoukkueiden Champions Cup, miehet

Pixbo IBK–Oilers 4-9 (0-1, 4-2, 0-6)

1. erä: 7.04 Elias Pekari (Joona Larte) 0-1.
2. erä: 20.21 Gustav Lindberg (Felix Lanver) 1-1, 27.03 Gustav Fritzell (Linus Nestorsson) 2-1, 27.45 Lanver (Filip Wramdemark) 3-1, 28.48 Oma maali 4-1, 32.08 Aaro Astala (Justus Kainulainen) 4-2 yv, 36.39 Antti Suomela (Markus Salmi) 4-3 yv.
3. erä: 40.13 Kainulainen (Suomela) 4-4, 45.51 Santeri Lindfors (Astala) 4-5, 50.39 Heikki Iiskola (Eetu Sorvali) 4-6, 54.46 Lindfors (Astala) 4-7, 57.05 Kainulainen (Astala) 4-8, 57.16 Kainulainen (Astala) 4-9.