Kohti Superfinaalia – katso millainen on uusi kiertopalkinto !

Salibandykausi huipentuu lauantaina Helsingin Hartwall Arenalla uuden konseptin mukaisesti pelattaviin miesten ja naisten yksittäisiin loppuotteluihin, Superfinaali-tapahtumaan.

Uudet Suomen mestarit niin miehissä kuin naisissa pääsevät juhlimaan saavutustaan ensimmäistä kertaa esiteltävän ja käsityönä tehdyn kiertopalkinnon kera (pokaalikuvan saa suuremmaksi klikkaamalla kuvan päällä).

Kiertopalkinnon kullattua salibandypalloa kannattelee kolme kaarevaa kiskoa ja kahdeksankulmaisen puisen jalustan jokaisella sivulla on metallilaatta, johon tulevat mestarijoukkueiden nimet kausittain.

Palkinnon suunnittelusta ja valmistuksesta on vastannut helsinkiläinen Palkintotukku-Kääty Oy.

– Nyt kun siirryttiin yhteen finaaliin, oli sopiva hetki uudistaa myös kiertopalkinto. Ja keväästä 2011 käytössä ollut edeltäjä alkoi olla jo aika paljon ”maailmaa nähnyt”, naurahtaa liigapäällikkö Jyrki Paajanen.

Uusi kiertopalkinto poikkeaa totutusta. Miten tähän ratkaisuun päädyttiin ?

Uusi Superfinaali-pokaali– Kävimme läpi valmiista kannuista useampiakin vaihtoehtoja, ns. perinteisiä malleja ja myös ”stanleycup”-tyylisiä, mutta koska halusimme uudelta palkinnolta erottuvuutta ja lajinnäköisyyttä, niin päädyimme yksilölliseen ja varta varten suunniteltuun vaihtoehtoon. Ja täytyy sanoa, että ainakin itse olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, Paajanen toteaa.  

Ja ne strategiset mitat vielä. Kiertopalkinnon kokonaiskorkeus on 70 cm ja salibandypallon halkaisija 18 cm. Painoa komeudella on 7,9 kiloa.

Uusi ykköspysti on miesten SM-sarjan historiassa kuudes.

Millaisia ovat aikaisemmat pokaalit – lue ”The Pojan tarina”.

Kuvateksti: Liigapäällikkö Jyrki Paajanen (vas.) ja Palkintotukku-Käädyn Tuomo Fält kannattelevat uutta kiertopalkintoa, jollaisen vastaanottavat lauantaina niin naisten kuin miestenkin uudet SUomen mestarit.

Jaa artikkeli