Keijo Matilainen palkittiin vuoden 2014 sotilasvalmentajana

Puolustusvoimat on palkinnut yliluutnantti Keijo Matilaisen vuoden 2014 sotilasvalmentajana. Matilainen on puolusvoimien historian ensimmäinen joukkuelajin valmentaja, joka sai kyseisen huomionosoituksen.

Yliluutnantti Matilainen toimii puolustusvoimien urheilukoulussa talvilajien valmennuskoordinaattorina sekä salibandyn ja amerikkalaisen jalkapallon lajivalmentaja.

Valinnan perusteina mainitaan toimiminen valmennuskoordinaatorin tehtävissä ja valmennuksen suunnittelu ja siirto Helsingin alueelle kun Urheilukoulu siirtyi Hennalasta Santahaminaan. Huomioitu on myös varusmiesten antama palaute valmennuksesta, kokonaisvaltaisen valmennuksen kehittäminen Urheilukoulussa sekä valmennustapahtumien vaatimustason nostaminen huippu-urheilun vaatimusten mukaisesti.

Siviilipuolella on huomioitu menestyminen omassa lajissa: Viisi arvokisamitalia, viisi SM-mitalia (kultaa,hopeaa ja pronssia). Suomen Cupin voitto. Toiminut valmentaja Salibandyliigassa vuodesta 2007 lähtien seuroinaan AC HaKi, SSV ja classic. Toimiminen salibandyn maajoukkuevalmentajana sekä amerikkalaisen jalkapallon maajoukkuevalmentajana vuosina 2007-2014.

Yliluutnantti Matilaisen sotilasura:

1990-2006 Pohjois-Karjalan prikaati, sissikouluttajana,
2007-2014 Hämeen rykmentti, Urheilukoulu, aliupseerikurssin johtaja, reseviupseerikurssin johtaja, valmennuskoordinaattori
2015-         Kaartin Jääkärirykmentti, urheilukoulu, valmennuskordinaattori

– Upein mahdollinen tunnustus puolustusvoimissa henkilökohtaisella tasolla, ”Keke” Matilainen kiittää, 24 vuotta palvelusta takana ja tuntuu hienolta saada tälläinen huomionosoitus. Perheen tuki on mahdollistanut sen että on voinut tehdä tätä työtä. Iso kiitos kuuluu kaikille urheilukoulussa palvelleille urheilijoille, joiden kanssa on saanut valmennusta tehdä.

Vuoden sotilasvalmentaja kiittää myös yhteistyötä Salibandyliiton ja Suomen Amerikkalaisen jalkapallon liiton kanssa.
– Molempien lajiliittojen välinen yhteistyö on ollut kiitettävää tasoa. Liitot ovat järjestäneet ja tukeneet valmentajakoulutuksessa tuloksina muun muassa salibandyssä ammattivalmentajatutkinto ja amerikkalaisessa jalkapallossa huippuvalmentajatutkinto.

Jaa artikkeli