Karhujen Juha Tikka kilpailukieltoon 16.1.2017 asti

Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä on määrännyt Divarissa pelaavan Karhujen Juha Tikan kilpailukieltoon, joka päättyy 16.1.2017.

Juha Tikalle määrättiin pelirangaistus (PR3) Divarin ottelussa 29.10. Karhut – Loviisan Tor. Erotuomarin hylättyä ottelun loppuhetkillä Karhujen tekemän maalin, syyllistyi Tikka erotuomarin koskemattomuuden loukkaamiseen.

– Pallon mennessä Loviisan maaliin Karhujen Juha Tikka on maalin kulmalla, josta hän kätensä tuuletukseen nostaen liikkuu kohti maalin takana olevaa erotuomaria. Erotuomarin levittäessä kätensä maalin hylkäämisen merkiksi Tikka jatkaa matkaa ja
tönäisee kädet sivuilla rinnallaan erotuomaria, joka horjahtaa taaksepäin ja ottaa takaaskeleen laidan yli, kerrotaan kilpailu- ja kurinpitoryhmän päätöksessä.

– Asiassa on kiistatta näytetty toteen, että erotuomarin hylättyä Karhujen ottelun loppusekunneilla tekemän tasoitusmaalin Karhujen Juha Tikka on loukannut erotuomarin fyysistä koskemattomuutta. Liikkeessä kohti erotuomaria ollut Tikka on maalin hylkäämisen havaitessaan jatkanut kohti erotuomaria ja tönäissyt tätä rinnallaan niin, että erotuomari on horjahtanut taaksepäin ja perääntynyt laidan yli kaukalon ulkopuolelle. Tämän jälkeenkin Tikka on pyrkinyt rinta edellä kohti tilanteesta pois pyrkivää erotuomaria, kunnes kaksi muuta Karhujen pelaajaa on vääntänyt hänet voimalla irti tilanteesta.

Juha Tikalle määrätty määräaikainen kilpailukielto estää Tikan osallistumisen ottelutapahtumiin kaikissa Salibandyliiton alaisissa sarjoissa kiellon voimassaoloajan. Määräaikainen kilpailukielto 16.1.2017 saakka vastaa Karhujen Divaripeleihin suhteutettuna 11 ottelun pelikieltoa, jossa on mukaan laskettuna pelirangaistuksesta (PR3) seuraava automaattinen yhden ottelun pelikielto.

Kilpailu- ja kurinpitoryhmän päätös löytyy kokonaisuudessaan Divarin kurinpito-sivulta.

Jaa artikkeli