Jukka Ruotsalainen TPS:n ensi kauden päävalmentaja - Vilander naisten ruoriin

TPS Salibandy on solminut sopimukset uusien päävalmentajiensa kanssa kausiksi 2017-19. TPS:n miesten edustusjoukkueen uutena päävalmentajana aloittaa kuluvan kauden jälkeen Jukka Ruotsalainen. Hän jatkaa samalla myös seuran valmennuspäällikkönä. TPS:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimetty puolestaan Aki Vilander.

31-vuotias Ruotsalainen toimii tällä hetkellä kolmatta kauttaan TPS:n miesten edustusjoukkueen valmentajana. 30-vuotias Vilander toimii puolestaan nyt neljättä kauttaan TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana. TPS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentajana jatkaa kauden 2016-17 loppuun asti Matti Kaipio.

Molemmat TPS:n edustusjoukkueet päättävät pian Salibandyliigojen runkosarjat ja joukkueet virittäytyvät nyt jo pian alkaviin playoffs-peleihin.
– Molemmat edustusjoukkueemme valmistautuvat tällä hetkellä mahdollisimman pitkään playoffs-kevääseen nykyisten valmentajiensa kanssa. Olemme erittäin tyytyväisiä kaikkiin nykyisiin valmentajiimme, mutta päädyimme päävalmentajien suhteen lopulta tällaiseen ratkaisuun. Molempiin edustusjoukkueisiin tulee nyt muutoksia, mutta kuitenkin tuttujen valmentajien kautta. Julkistimme nyt vain päävalmentajat, tiedotamme joukkueiden muista taustaryhmistä myöhemmin, TPS Salibandyn toiminnanjohtaja Juha Kiviniemi taustoittaa.

– Jukka on noussut isoon rooliin seurassamme ja päävalmentajuus oli luonnollinen jatkumo hänen ansiokkaalle työlleen. Matti on tehnyt vakuuttavaa jälkeä naisissa ja hän valmensi joukkueensa myös historialliseen Suomen Cupin voittoon, kiitos jo tässä kohtaa hänelle kaikesta. Akilla on nuoreksi valmentajaksi jo paljon kokemusta kovista paikoista ja hän on varmasti oikea henkilö kehittämään erittäin lupaavaa naisten edustusjoukkuettamme taas askeleen eteenpäin, Kiviniemi vielä painottaa.

– Aion nauttia ensin tämän kauden loppuun asti ja toivottavasti sitä jatkuu mahdollisimman pitkään, eli fokus on nyt tässä kaudessa. En halua spekuloida liikaa tulevaa ennen tämän kauden päättymistä. Iso kiitos Akille jo nyt kaikesta vastuunkannosta. Minulle jää loistava pohja jatkaa päävalmentajana. Olen ollut vasta kahdeksan vuotta valmennustehtävissä, joten onhan päävalmentajavastuu Salibandyliigassa ja nimen omaan TPS:ssä minulle todella iso asia, Ruotsalainen kiittelee.

– Nyt painetaan ensin täysillä tämä kausi loppuun asti, sillä hienoimmat pelit ovat vielä edessä. Sen jälkeen alkavat uudet haasteet niin minulla kuin Jukallakin, joka on ollut suuri tuki minulle viime vuosina. Minun tehtäväni on ollut viimeisen neljän kauden aikana luoda uusi ja uskottava pohja miesten edustusjoukkueeseen sekä kasvattaa yhteisöllisyyttä, joka kantaa myös tuleviin vuosiin. Koen tässä kohtaa työni olevan maalissa ja on uusien ihmisten aika ruveta seuran tukemana tavoittelemaan seuraavan askeleen ottamista, Vilander korostaa.

– Naisten edustusjoukkueen valmentaminen oli loistava vaihtoehto seuraavalle valmennusprosessille, koska tiesin kuinka kovia tavoitteita pelaajilla on. Yksilöstä huolehtiminen ja yksilön eteenpäin vieminen on ollut minulle aina se juttu mistä rakennetaan isoja kokonaisuuksia joukkueena. Joukkueessa on paljon lahjakkuutta ja motivaatiota. Minun tehtävä on varmistaa sellainen toimintakulttuuri ja ympäristö, että pelaaja luottaa itseensä ja ympäristöön sekä pelaajalla on mahdollisuus ottaa seuraava askel eteenpäin. Prosessin keskiössä on myös voittavan salibandyn pelaaminen – se tarkoittaa sitä, että tulevina vuosina yksilöistä, joukkueesta ja ympäristöstä tehdään parempi kuin kilpailijoilla, Vilander suunnittelee.

TPS:n tiedotteesta

Jaa artikkeli