Joona Rantalan rangaistuslaukaukset pohjustivat niukan voiton Latviasta

Suomen miesten salibandymaajoukkue päätti Eerikkilän-leirinsä ottamalla toisenkin voiton Latvian maajoukkueesta. Tänään loppunumerot olivat 4-3 Joona Rantalan viimeisteltyä maaleista kaksi rangaistuslaukauksilla.

Avauserän ainoa maali nähtiin Joona Rantalan patenttirankkarilla: rysty, kämmen ja pallo verkkoon. Toisessa nousi Latvia tasoihin Krisjanis Tiltinsin yksin läpi lähettämän Jekabs Keissin iskettyä pallon asettelematta ohi Markus Laakson, mutta sitten tuli taas Suomi. Eemeli Salinin luukulle lähettämä pallo jäi irralleen ja Aaro Astalan napautettavaksi nuottaan, ja erän lopulla Suomi juhli vielä kahdesti.

Joona Rantalan patentti puri jälleen Suomen saatua ottelun toisen rangaistuslaukauksensa, ja seuraavassa vaihdossa tuli lisää. Miska Mäkinen kiskaisi epäselvän tilanteen jälkeen etuyläkulmaan ensimmäisen miesten maaottelumaalinsa, ja lyhyen erotuomarineuvottelun jälkeen otettiin pallo talteen ja osuma pöytäkirjaan. Kolmas erä olikin sitten vieraiden. Heti sen aluksi Peteris Trekse päätti Suomen puolustuksen halki sahanneen syöttökuvion kavennukseen, ja 21 sekuntia ennen loppusummeria nosti vielä Gustavs Griezitis kuudella viittä vastaan Latvian maalin päähän.

Lopuksi harjoitellun rangaistuslaukauskisan vei Suomi Nico Salon ja Juuso Aholan onnistumisilla 2-1.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Salibandya, Eerikkilä

Miesten harjoitusottelu

Latvia–Suomi 3-4 (0-1, 1-3, 2-0)

1. erä: 14.25 Joona Rantala 0-1 rl.
2. erä: 24.23 Jekabs Keiss (Krisjanis Tiltins) 1-1, 27.22 Aaro Astala (Eemeli Salin) 1-2, 37.54 Rantala 1-3 rl, 38.13 Miska Mäkinen (Nico Salo) 1-4.
3. erä: 41.47 Peteris Trekse (Artis Raitums) 2-4, 59.39 Gustavs Griezitis (Janis Ragovskis) 3-4 im.