Joona Rantala upotti kolme rangaistuslaukausta, kun salibandymiehet kylvettivät Sveitsiä 9-2

Joona Rantalan ja Heikki Iiskolan lavat olivat tulikuumat, kun Suomi jatkoi EFT-turnausta kaatamalla Raumalla 2 213 katsojan edessä Sveitsin 9-2. Rantala iski neljä maalia, joista peräti kolme rangaistuslaukauksista, ja Iiskolakin pommitti hattutempun.

Avauserässä nähtiin vasta Jere Niemelän Suomelle laukoma johtomaali, mutta toisessa alkoi tulla eroa, kun ensin osui Rantala, sitten Iiskola kaukolaukauksella laidasta, Rantala illan ensimmäisestä rangaistuslaukauksestaan ja Sveitsin kavennuksen jälkeen vielä uudelleen Iiskola. Kolmannessa erässä upotti keskelle kovin vapaaksi jätetty Heikki Iiskola jo kolmannen osumansa, ja sitten olikin vuorossa kunnon rankkarishow. Maalivahti Yanick Fluryn edellisessä rankkarissaan suoralla laukauksella ohittanut Joona Rantala uitti nyt pallon sisään harhautuksen jälkeen rystyltä. Kohta olivat jälleen erotuomarin kädet pään päällä ristissä, ja nyt Sveitsi vaihtoi maalin suulle Lukas Genhartin, mutta Rantalaa ei hänkään onnistunut pysäyttämään. Viimeisen minuutin aluksi oli Sveitsin vuoro kaventaa – tietenkin rangaistuslaukauksella – mutta ei siinä vielä kaikki. Vain sekuntia ennen loppusummeria pelasi Mikko Laakso ohi maalivahdin poikkisyötön Riku Hakaselle, joka lakaisi pallon tyhjiin ja sai ottaa sen talteen ensimmäisen maaottelumaalinsa kunniaksi.

Eilisen Tshekki-voiton jälkeen päävalmentaja Esa Jussila totesi suojattiensa pystyvän parempaan. Lauantain maalitalkoiden jälkeen hän antoi joukkueelle kehuja.

– Tänään pystyttiin monelta osin esittämään sellaista pallollista peliä, mihin ollaan pyritty ja treeneissä pystytty. Etenkin toisessa erässä pelattiin kolme minuuttia putkeen pallolla, jonka jälkeen tehtiin maali. Se oli sellainen kolmen ketjun maali.

– Erityisen tyytyväinen olen joukkueen johtoasemassa pelaamiseen. Oli kypsää tekemistä, ei lähdetty roiskimaan vaan maltettiin pysyä pallossa ja vastustajalle tuli tosi pitkiä metrejä juostavaksi palloa jahdatessaan. Pitää olla tyytyväinen, kun nostettiin selkeästi tasoa eiliseen verrattuna.

Jussila tuntee Sveitsin maajoukkueen paremmin kuin hyvin, oltuaan alppimaan maajoukkueen valmennustiimissä vuosikausia.

– Sveitsi on sellainen jengi, että jos johtoasemaan sitä vastaan pääsee, niin he joutuvat avaamaan peliään ja se antaa meille tiloja pelata pallollista peliä.

Ainesmedian ottelukuviin

Sunnuntaina Suomi päättää turnauksen kohtaamalla Rauman Kivikylän Areenalla klo 18 Ruotsin

Salibandya, Rauma

Miesten EFT-turnaus

Suomi–Sveitsi 9-2 (1-0, 4-1, 4-1)

1. erä: 4.37 Jere Niemelä (Waltteri Vesterinen) 1-0.
2. erä: 21.02 Joona Rantala (Luukas Hyvärinen) 2-0, 28.42 Heikki Iiskola (Otto Lehkosuo) 3-0, 32.15 Rantala 4-0 rl, 38.22 Marco Louis 4-1, 39.42 Iiskola (Miska Mäkinen) 5-1.
3. erä: 44.09 Iiskola (Lehkosuo) 6-1, 46.19 Rantala 7-1 rl, 58.48 Rantala 8-1 tl, 59.14 Noel Seiler 8-2 rl, 59.59 Riku Hakanen (Mikko Laakso) 9-2.