Johanssonin ja Hankkion tehoilta saatteli Salibandyliigan MM-tauolle

Nokian KrP:n Henri Johansson ja SPV:n Jari Hankkio viilettivät hirmuiskussa, kun Salibandyliiga lähti MM-tauolleen viiden ottelun kierroksella. Johansson laukoi viisi maalia ja syötti yhden nokialaisten kaataessa Helsingissä M-Teamin 7-4. Hankkio iski kolme osumaa ja syötti kaksi, kun Peliveljet löivät kotonaan Westend Indiansin 8-4.

Nokian KrP johti Helsingissä avauserän jälkeen 2-1, sitten otti ohjat jo avausosuman syöttänyt Henri Johansson. Liigan kaikkien aikojen pistekärjen paikkaa lähestyvä maalitykki iski hiukan yli 25 peliminuutissa viisi perättäistä osumaa, joista viimeiset kaksi tyhjiin.

Seinäjoella SPV päästi 842 katsojan harmiksi Westend Indiansin iskemään illan ensimmäiset kaksi maalia, mutta vauhtiin päästyään Peliveljet kiihdytti Jari Hankkion johdolla rinnalle ja ohi.

Koovee katkaisi peräti kahdeksaan otteluun venyneen voitottoman putkensa, kun Steelers taipui Hämeenlinnassa 8-5. Edellisen kerran 25. syyskuuta voittaneiden tamperelaisten tehomiehiä olivat ykkösketjun Mikko Immonen (1+3) ja Perttu Koljonen (3+0). Koovee kolautti tänään myös kauden ensimmäisen ylivoimamaalinsa, kun Perttu Koljonen nosti toisessa erässä tilanteeksi 3-5.

Häntäpäähän tuhahdeltu SalBa tarjoili kuululle kotiyleisölleen taas iloisen illan, kun LASB kaatui Rauman Kauppiksella 5-4. Alussa kaksi maalia tappiolla ollut SalBa karkaili kahden maalin johtoon, jota LASB yhä uudelleen kuroi yhteen. Tatu Ruohonen syötti voittajien maaleista kolme.

OLS oli kotonaan Classicia vastaan kolmesti tappiolla mutta niisti mestareilta lopulta pisteen 6-6-tasapelillä. Kolmannessa erässä oululaiset livahtivat jo kahdesti johtoonkin, mutta Classicin Sami Johanssonin tasoitus ajassa 53.50 jäi illan viimeiseksi maaliksi. OLS:n Antti Nieminen oli tehoillaan 1+2 ottelun nimi.

– Ykköskenttä oli vähän unessa, heillä on ollut pientä loukkia ja kuumeiluakin. Kakkonen ja kolmonen pitivät meidät tänään pisteessä kiinni, Classicin päävalmentaja Petteri Nykky sanoi joukkueensa sivuilla.
– Ei oltu tarpeeksi pirteitä, ja OLS:lle on annettava tunnustusta siitä, että vetivät läpi ottelun hyvällä taisteluilmeellä. Asennepuolella kaveri oli meitä tänään karvan verran edellä.

Salibandyliiga hiljenee muutamaksi viikoksi maan parhaimmiston valmistautuessa Riian MM-turnaukseen, ja kotimaan mestaruudesta pelataan taas 15. joulukuuta kun TPS ja LASB kohtaavat Turussa.

Kuva: Juhani Järvenpää