Jaakko Hintikan muistaminen juhlisti play off -sunnuntaita

Oilers- ja maajoukkuelegenda Jakko Hintikan paidan nostaminen Tapiolan urheiluhallin kattoon juhlisti Salibandyliigan sunnuntain pudotuspelikierrosta. Oilers kruunasi illan nappaamalla toisen puolivälierävoittonsa Tapanilan Erästä tuloksella 3-2.

Jaakko Hintikka (kuvassa vielä aktiiviaikoinaan) iski Salibandyliigassa kausilla 10995 – 2007 530 tehopistettä, ja hänen nimissään on yhden kauden piste-ennätys 108 keväältä 2006. Kolme SM-kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssia voittanut Hintikka pelasi 70 maaottelua, joissa syntyi 75 tehopistettä.

Illan ottelussa vierailija Erä karkasi nopeasti kahden maalin johtoon, mutta Oilers ei häkeltynyt. Sylvester Raikamo sekä Ilari Talvitie nostivat espoolaiset tasoihin, ja Talvitien toinen osuma toisen erän lopulla jäi ottelun voittomaaliksi.

Viikingit löi kotonaan SPV:n 7-3 ja johtaa sarjaa nyt 2-1. Isännät karkasivat jo avauserässä 3-1-johtoon, jota Peliveljet ei enää kyennyt tasoittamaan. Harri Forsten (2+1), Mikael Järvi (2+0) ja Jani Hyytiäinen (2+0) olivat illan tehomiehet. Lisämietittävää hallitsevalle mestarille toi ykkösmaalivahti Jarno Ihmeen loukkaantuminen toisessa erässä.

Oulussa yllätystappion kokenut runkosarjavoittaja Classic oli tänään Tampereella taas oma itsensä ja murjoi OLS:n maalein 10-4. Ykkösketjun Nico Salo kirjautti tehot 2+2 ja Eemeli Salin 1+2.

Salibandyliigan puolivälierät jatkuvat maanantaina Jyväskylässä ottelulla Happee – TPS, johon joukkueet lähtevät voittojen ollessa 1-1.

Salibandyliigan playoutissa Nokian KrP on enää voiton päässä liigapaikkansa varmistamisesta kaadettuaan SalBan myös vieraskaukalossa. Tänään numerot olivat nokialaisille 8-7. SalBa johti kolmen minuutin kohdalla 3-0 ja vielä kolmannessa erässä 6-4, mutta Henri Johansson johti kahdella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään nokialaiset isoon voittoon.