Iso ilta Turussa: Lauri Stenfors dominoi pokaalikiertueen avausta

Salibandyn MM-pokaalikiertue alkoi torstaina upeasti Turussa, kun niin maailmanmestarit Lauri Stenfors ja Miko Kailiala kuin itse saaliskin olivat isosti esillä TPS:n järjestämässä hienossa tapahtumaottelussa.

Ensimmäiset halliin saapuvista 1922 katsojasta saivat nähdä Suomen voittaman MM-pokaalin ja kisojen arvokkaimman pelaajan Peter Kotilaisen kultaisen ASICS-kengän komeilevan hallin päätykatsomon ravintolassa. mmpokaali_turku.jpgPokaalin korvassa roikkuva kultamitali ja taustana hymyilevä Suomen joukkueen yhteinen juhlakuva toivat Turkuun koko maailmanmestariryhmän läsnäoloa.

MM-kullan tunnelmia kerrattiin jo hyvissä ajoin ennen ottelua, kun Miko Kailiala sai koura onnittelukättelyistä hellänä tehdä TPS:n kutsuvieraille vielä kerran selkoa MM-kullan ratkaisuhetkistä. Kailiala paljasti, että Ruotsin päätös heittää rangaistuslaukauskisaan maalille Svenska Superliganin ”suomalaisjoukkue” Helsingborgin maalivahti Jonathan Paulsson ei ollut heiltä valinnoista viisain.
Juha Kivilehto sanoi, että vetäkää sinne oikean käden päälle vaan, ei se sieltä mitään saa, ja niinhän taidettiin sitten kaikki tehdäkin. (katso video haastattelusta)
Totta.
Tatu Väänänen, Krister Savonen ja Miko Kailiala upottivat kaikki pallon sisään samalta puolelta Mika Kohosen käydessä välillä näyttämässä oman taituruutensa maalivahdin totaalisella huijaamisella avuttomana räpiköiväksi huilihylkeeksi.

kukkaset_turku.jpgTurun tapahtumaottelu alkoi totta kai juhlaseremonioilla, kun TPS kukitti Lauri Stenforsin ja Miko Kailialan MM-kullan kunniaksi. Omat kukkansa ja TPS-paitaisen nallekarhun pokkasi puolestaan perillisen syntymän kunniaksi Latvian MM-joukkueessa urakoinut TPS-vahvistus Artis Raitums.

Miko Kailialan edustustehtävät jatkuivat vielä erätauoilla, ja niistä ensimmäisellä haastateltu maailmanmestari muistutti muun muassa, kuinka viisasta nuoren urheilijan on niin hyvinä kuin huonompinakin hetkinä kuunnella itseään viisaampien kuten omien vanhempien neuvoja.

Ottelun yleisö pääsi maailmanmestaruuden tuoksuun ottelun toisella erätauolla, kun aukesi tilaisuus päästä kaverikuvaan MM-pokaalin ja Miko Kailialan kanssa. Jono kuvaan venähtikin hetkessä silmänkantamattomiin.

jono_turku.jpgJo neljä yötä MM-kullan ratkeamisen jälkeen pelivuorossa ollut Lauri Stenfors juoksi kentälle heti TPS:n avausviisikossa, ja otteet näyttivät, ettei ainakaan kultajuhla ollut miehen virettä vienyt. Pallon voittaminen omille heti ensimmäisessä vaihdossa pohjusti TPS:lle avausmaalin ajassa 28 sekuntia, ja dominoinniksi sai kentän vahvimman pakin otteita kutsua jatkossakin. Plussan toisensa perään kerännyt Stenfors merkkautti ottelun lopussa vielä ensimmäisen liigapisteensä hallitsevana maailmanmestarina. Vahva pallollinen nousu omasta päästä hyökkäysalueelle pohjusti Jani Hyytiäisen laukoman 6-3-maalin.

– Jouduin lopettamaan mestaruusjuhlat kesken, haastattelijoiden joukon odottama Lauri Stenfors myönsi ottelun päätyttyä.
– Keskiviikkona duunia ja reenit ja tänään tämä peli, joten jouduin, mutta nyt on perjantaina ja lauantaina taas aikaa. Juhla jatkuu vielä.
stenfors_turku.jpgLatauksen löytämisen tavalliseen liigaotteluun vain muutama päivä MM-huipennuksen jälkeen voisi kuvitella olevan vaikeaa, mutta Marli Areenan eilinen spektaakkeli ei onneksi ollutkaan sellainen.
– Olisi ollut, ellei tämä olisi ollut näin hieno peli. Jengiä melkein kaksituhatta ja kaikennäköistä systeemiä, niihin tähän ei ollut. Ehkä normirunkosarjapeliin olisi ollut.
Vaikka LASB:n lopullinen kukistaminen venyi isänniltä lopulta kolmanteen erään, oli juhlakalu itse melko tyytyväinen rupeamaan.
– Oltiin mielestäni tänään parempia, vaikka aluksi vähän tehottomia. Vietiin kuitenkin koko ajan peliä, ja sitten lopulta alkoi upota. Ansaittiin kyllä pisteet. Oma suoritus tänään oli ihan hyvä siihen nähden, että alkuviikko oli juhlittu. Plus neljä vaiko plus viisi taisi jäädä tänään tilastoihin, Stenfors ynnäili.

MM-pokaalikiertue jatkuu heti lauantaina, kun pokaali on nähtävänä Helsingissä Kampin Narinkkatorilla Lasten Jouluriehassa klo 12-14.

MM-pokaalikiertue (täydentyy)

2016
To 15.12. klo 18:30 TPS – LASB, Marli Areena, Turku
La 17.12. klo 12-14 Lasten Joulurieha, Kampin Narinkkatori, Helsinki
Su 18.12. klo 16:00 EräViikingit – Oilers, Energia-Areena, Vantaa
Ma 19.12. klo 18:30 Classic – Happee, Tampere Areena
Ti 20.12. klo 18:30 Nokian KrP – SalBa, VexVe Areena, Sastamala

2017
la 7.1. klo 18:30 Happee – Koovee, Monitoimitalo, Jyväskylä

Teksti: Mika Hilska
Kuvat: Mika Hilska ja Anssi Koskinen 

Jaa artikkeli