Illan herkkupala U19 MM-kisoissa: Suomi-Ruotsi

Alle 19-vuotiaiden poikien MM-kisoissa on todellinen herkkupala luvassa jo alkusarjassa, kun Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen tänään Växjössä klo 20:15.

Ottelu näkyy IFF:n YouTube-kanavalla.

Yleensä Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet kisojen välierässä tai loppuottelussa, mutta tällä kertaa ensimmäinen kohtaaminen nähdään jo lohkovaiheessa. Syynä tähän on se, että Ruotsi jäi kaksi vuotta sitten edellisessä alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa vasta neljänneksi, kun taas Suomi vei MM-kullan. Edellisen MM-turnauksen sijoitukset ovat pohjana seuraavien kisojen lohkoasettelussa.

Näin ollen edellisten MM-kisojen ykkönen ja nelonen ovat samassa lohkossa. MM-kisojen A-sarjassa on kaksi neljän joukkueen lohkoa. Suomi ja Ruotsi kuuluvat A-lohkoon, jossa lisäksi ovat Tanska ja Slovakia.

Suomi hurjasteli eilen Tanskan yli luvuin 15-1 ja Ruotsi peittosi Slovakian yli 13-0. Suomen ja Ruotsin kohtaamisessa ratkeaa erittäin todennäköisesti A-lohkon voittaja ja kakkonen. Välieriin pääsee kaksi lohkon A ja kaksi B-lohkon parasta.

Vaikka ottelurytmi on tiivis tai juuri sen vuoksi, virikkeitä joilla kierroksia otetaan alas pelien jäljiltä, järjestetään nuorille miehille. Tänään joukkue on ollut ”Tour de Växjöllä” eli kevyellä pyöräretkellä.

– Meillä on ollut kaikin puolin hyvä valmistautumisjakso. Joukkuehenki on tiivis hymy ja huulilla mennään. Se helpottaa pelaamistakin, vakuuttaa päävalmentaja Heikki Luukkonen.

Myöhäisillan ohjelmassa on MM-turnauksen toinen otatus ja vastassa rakas vihollinen Ruotsi kotiareenallaan.

– Lohkovoitosta tänään pelataan, mutta ei me sen ihmeellisempää numeroa olla tehty siitä. Tutulla kaavalla kurkataan vielä vastustajaa videolta, mutta keskitytään omaan tekemiseen. Monelle pojalle luvassa on hieno kokemus upeissa puitteissa. Toivotaan, että yleisöä tulee hyvin paikalle, Luukkonen jatkaa.

Mitä asioita pitää ottaa huomioon Ruotsia vastaan?
– Sanotaan näin, että meidän tapa pelata on pysyä ohjaimissa ja viedä peliä pallollisena ja pallottomana. Ruotsi on hyvä vastaiskujoukkue, jolloin tilanteiden vaihdot ovat rakaisevia eli kuinka pystytään reagoimaan peliin pallollisena ja sitten taas pallottomana. Turnauksen tässä vaiheessa pelataan leveältä eli kaikki kaverit ovat pelillä, päävalmentaja kertoo.

Suomi ja Ruotsi kohtasivat edellisen kerran 4. ja 5. helmikuuta Skellefteåssa pelatussa tuplamaaottelussa. Suomi voitti ensimmäisen ottelun 8-4 ja jälkimmäinen päättyi 6-6-tasalukuihin. Viime vuoden marraskuussa EFT-turnauksessa Ruotsi oli lopulta etevämpi 6-5-voitolla.

MM-turnaus IFF:n sivuilla.

Kuva: Per Wiklund / EFT 2016.

Jaa artikkeli