Hämeenlinnalaisjoukkueet pelaavat liiganoususta - finaalisarja alkaa tiistaina !

Divarin loppuottelut (kolme voittoa)

Lammin Salibandy – Steelers

Lammin Salibandy voitti Divarin mestaruuden otteluvoitoin 3-2 ja nousee Salibandyliigaan. Steelers jatkaa liigakarsinnassa Rauman SalBaa vastaan.

1. Ti 15.3.    18:30 LaSB – Steelers Elenia Areena 5 – 4 ja.
2. To 17.3.    18:30 Steelers – LaSB Elenia Areena 5 – 6
3. La 19.3.  18:00 LaSB – Steelers Elenia Areena 6 – 9
4. Ti 22.3.  18:30 Steelers – LaSB Elenia Areena 7 – 5
5. Pe 25.3.  17:00 LaSB – Steelers Elenia Areena 7 – 5

Tulospalveluun.

Salibandyn toiseksi ylimmän sarjatason, Divarin, mestaruus ratkaistaan täysin hämeenlinnalaisjoukkueiden kesken, kun tiensä finaaliin varmistivat Lammin Salibandy ja Steelers.

Divarin mestaruuden lisäksi panoksena paras viidestä -systeemillä pelattavissa loppuotteluissa voittajalle on tiedossa paikka ensi kauden Salibandyliigaan. Ja tietysti Hämeenlinnan hegemonia.

Yllätyksenä näiden joukkueiden kohtaamista finaaleissa ei voida pitää, sillä LaSB voitti 26 kierrosta käsittäneen Divarin runkosarjan 40:llä pisteellä, Steelersin vaaniessa kakkosena vain pisteen perässä.

Puolivälierissä LaSB raivasi tieltään sipoolaisen ÅIF:n ja välierissä SB Welhot Kuopiosta. Steelers puolestaan ensin LNM:n Oulusta ja sitten Blue Foxin Pietarsaaresta.

Odotettavissa on unelmafinaalisarja Kanta-Hämeessä, sillä jo runkosarjassa derbyt herättivät laajalti kiinnostusta.
Kahdessa runkosarjaottelussa ja Suomen Cupin puolivälierässä oli yli tuhat katsojaa jokaisessa. LaSB voitti kaikki kolme keskinäistä ottelua, mutta marginaalit ovat olleet todella pienet. 

Lammilaisten tehomies pudotuspeleissä on ollut kokenut Heikki Hätönen, kun taas Steelersin ykköspyssy on U19-ikäluokasta ulos kasvanut Ville Lastikka.

Loppuottelusarja alkaa tiistaina ja kolme ensimmäistä kohtaamista pelataan yhden välipäivän rytmillä. Mestari on selvillä viimeistään perjantaina 25. maaliskuuta.

Lohduton ei ensi kauden Salibandyliigan osalta tilanne ole Divarin finaalin hävinnneelle, sillä se pääsee yrittämään nousua ylimmälle sarjataolle Salibandyliigan playout-sarjan hävinneen joukkueen kanssa.  Playout-sarjassa pelaavat Nokian KrP ja Rauman Salba.

Kaikki Divarin finaalit näkyvät Salibandyliigan tuotantoina. Kaksi ensimmäistä ovat katsottavissa Fanseatilla, kolmas ja mahdolliset neljäs ja viides VeikkausTV:ssä.

Katso lähetyslistaus täältä.

—-
Kuvateksti: Oranssipeliasuinen Lammin Salibandy on ollut Steelersin edellä tällä kaudella, mutta miten käy, kun joukkueet aloittavat hämeenlinnalaisten finaalisarjan tiistaina.

Kuva: Mika Virtanen.

Jaa artikkeli