Salibandyliiton hallitus oli koolla kesätauon jälkeen tiistaina 27.8. Helsingissä. Kokous oli viimeinen, johon Salibandyliiton toiminnanjohtajan tehtävät jättävä Pekka Ilmivalta osallistui.
Uusien työhaasteiden pariin siirtyvä Ilmivalta lopettaa Salibandyliitossa 31.8.2024. Uutena toiminnanjohtajana aloittaa Riku Tapio 14.10.2024. Väliaikaisena toiminnanjohtajana tällä välin toimii yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen. Uuden toiminnanjohtajan nimitysuutinen täällä.
– Pekka luotsasi Salibandyliiton erittäin haastavien aikojen yli. Olemme hyvin kiitollisia hänen lajin eteen tekemästään työstä, kiittää puheenjohtaja Kaarina Vuori ja jatkaa:
– Pekan johdolla selvittiin koronasta ja sen aiheuttamista taloushaasteista, mutta järjestettiin myös erittäin onnistuneesti mm. kahdet MM-kisat (miehet 2021 ja U19-naiset 2024). Tulemme kaipaamaan Pekan laaja-alaista osaamista ja tietysti hyvää työkaveria, mutta samalla toivotamme onnea uusiin haasteisiin.
– Mielenkiintoiset, vaiherikkaat ja opettavaiset neljä vuotta salibandyn parissa ovat olleet. Mahtava laji ja fiksuja ihmisiä. Salibandyllä tulee aina olemaan iso paikka tämän urheiluhullun sydämessä, Pekka Ilmivalta tiivistää tuntojaan.
Toiminnanjohtajan kuukausikatsaus
Kauden 2024–2025 valmistelut ovat sujuneet aikataulussa. Ilahduttavaa on, että aikuisten ja nuorten joukkuemäärät ovat kasvussa viime vuodesta ja pelipassimyynti on käytännössä viime kauden tasolla.
Kauden ensimmäinen kansainvälinen kilpailullinen tapahtuma, seurajoukkueiden Champions Cup 2025 on alkanut puolivälierillä. Suomesta miehissä mukana ovat Suomen mestari Esport Oilers ja Cupin voittanut Nokian KrP. Naisia edustavat mestari-TPS ja Cupin kakkonen Classic.
Turussa ja Raumalla 18.–20.10. pelattavan Euro Floorball Tour -tapahtuman valmistelut etenevät hyvin.
Naisten Divarin nimi muuttuu Inssi-Divariksi tulevalle kaudelle. Sarjojen nimet ovat jatkossa Inssi-Divari miehet ja Inssi-Divari naiset. Muutoksesta kattavammin erillisessä uutisessa täällä.
SSBL Salibandy Oy:n uusi hallitus on aloittanut toimikautensa. Puhetta johtaa meritoitunut urheiluvaikuttaja Risto Nieminen ja kokoonpanossa on muitakin uusina aloittavia. Uutinen aiheesta luettavissa täällä.
Vuosien 2026 ja 2027 MM-kotikisojen valmistelut käynnistetään syksyllä. Aloitustilaisuus pidetään 18.10. Ensimmäisiä asioita ovat projektisuunnitelman laatiminen, MM-kisaorganisaation perustaminen ja tarvittavien rekrytointien tarpeiden määrittely.
Keskusteltiin Olympiakomitean tilanteesta ja roolista jatkossa. Keskustelua aiheesta tullaan käymään myös muiden lajiliittojen edustajien kanssa syksyn kuluessa. Todettiin, että Salibandyliiton tulee olla aktiivinen asian suhteen. Olympiakomitealle valitaan marraskuussa puheenjohtaja ja hallitus seuraavaksi nelivuotiskaudeksi.
Rahapelijärjestelmän uudistuminen on otettava huomioon tulevaisuudessa myös salibandyssa. Toiminnanjohtaja avasi kokonaisuutta hallitukselle.
Salibandy on mukana pian alkavassa Pohjolan & Mieli ry:n sekä SPR:n kanssa tehtävässä yhteistyössä, jotka molemmat tulevat näkymään salibandyssä ja myös Salibandyliiton viestintäkanavissa.
Talous ja hallinto
Ensimmäisen vuosipuoliskon (tammi-heinäkuu) osalta todettiin, että talous on pääosin linjassa budjetin kanssa. Hallituksen syyskuun kokoukseen tuodaan sektorikohtainen talousennuste loppuvuoden osalta.
Lahdessa toukokuussa järjestettyjen alle 19-vuotiaiden naisten MM2024-kisojen lopullinen tulos vahvistetaan hallituksen seuraavassa kokouksessa, mutta toteuma on noin –80 t€, joka on ennustettua (–100 t€) parempi tulos. Hallitus kiittää operatiivista toimintaa budjetin alittamisesta ja erinomaisesti onnistuneen kisatapahtuman järjestämisestä.
Hallitus käsitteli ja hyväksyi vuoden 2025 budjettiraamin ja toiminnansuunnitteluprosessin ja valtuutti operatiivisen johdon aloittamaan ensi vuoden toiminnan suunnittelun raamien puitteissa. Hallitus evästi, että ensi vuoden budjettiin on läpinäkyvästi allokoitava sekä digikehittämisen että matalan kynnyksen harrastustoiminnan kehittämisresurssit. Vuoden 2025 budjetti ja toimintasuunnitelma käsitellään hallituksen marraskuun kokouksessa.
Hyväksyttiin digivaliokunnan työjärjestys ja täydennettiin valiokunnan kokoonpanoa. Jäseneksi lisättiin Salibandyliiton kehitysjohtaja Mervi Kilpikoski.
Kilpailutoiminta
Tiedoksi peli- ja sarjatoiminnan tilannekatsaus. Myönteisenä asiana kerrottiin sarjoihin mukaan ilmoittautuneiden joukkueiden määrän olevan hiukan paremmalla tasolla kuin vuosi sitten.
Hallitus peräänkuulutti toimenpiteitä uuden harrasterekisterin ylläpitämiseksi ja sen käyttöönoton vauhdittamiseksi seuroissa. Taustalla asiassa on, että ennen käytössä ollut maksullinen harrastepelipassi on muutettu veloituksettomaksi rekisteröinniksi. Harrasterekisteröinti vaaditaan jatkossa muun muassa kaikissa Salibandyliiton myöntämissä SM-arvon omaavissa harrasteliikuntatapahtumissa. Rekisteröintiä halutaan ulottaa myös muihin kuin liiton järjestämiin harrastesarjoihin.
Hyväksyttiin pääsarjojen kurinpitoelimet esityksen mukaisesti ja annettiin tiedoksi F-liigan sarjojen johtoryhmät.
Hyväksyttiin 11 uutta jäsenseuraa ja erotettiin eroilmoituksen perusteella neljä jäsenseuraa.
Huippu-urheilu
Huippu-urheilujohtaja esitteli kattavasti Salibandyliiton huippu-urheilusektorin toimintaa. Tiimien vetäjät ovat kukin vuorollaan pitäneet sektorinsa esittelyn vuoden alussa aloittaneelle hallitukselle.
Kansainvälinen toiminta
Puheenjohtaja antoi suullisen katsauksen ajankohtaisista kansainvälisistä asioista. Keskusteltiin IFF:n tilanteesta. IFF:n hallituskausi päättyy Malmössä joulukuussa pidettävässä yleiskokouksessa, jolloin järjestetään vaalit uudelle hallitukselle.
Hallitus oli koolla täysimääräisenä (10/10).
Seuraava kokous pidetään maanantaina 23.9.
Salibandyliiton hallitus: Kaarina Vuori (pj.), Juuso Laamanen (vpj.), Mikko Alanko, Tomi Auremaa, Riikka Henkola, Miko Kailiala, Marko Löija, Mikko Seppälä, Petra Viheriävaara, Tuulia Virhiä.
Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta (6) ja enintään yhdeksästä (9) jäsenestä. Hallituksen jäsenistä yhtä sukupuolta voi olla enintään kaksi kolmasosaa (2/3). Yksi hallituksen jäsenistä on pelaajia edustavan tahon valitsema.