F-liiga 2024-2025 tärähtää käyntiin – panoksena heti Super Cupin pokaalit

Kauan odotettu viikko on koittanut: F-liiga 2024-2025 tärähtää käyntiin eikä millä tahansa tavalla. Heti ensimmäiseksi pelataan pokaaleista, kun Oilers ja Nokian KrP ratkovat keskiviikkona Tapiolassa miesten sekä TPS ja Classic perjantaina Kupittaalla naisten Super Cupien kohtalon. Potissa ovat samalla myös kauden ensimmäiset liigapisteet.

Oilers–Nokian KrP alkaa Tapiolan Urheiluhallissa keskiviikkona klo 18.30 ja TPS–Classic Kupittaan palloiluhallissa perjantaina samaan kellonaikaan.

Vauhti kiihtyy heti lauantaina, kun pääosa muistakin F-liigan naisten ja miesten joukkueista päästetään irti.

F-liigan ensimmäisen viikonlopun ottelut:

Lauantai 14.9.
Klo 15 ÅIF–Welhot (naiset)
Klo 16 Jymy–FBC Turku (miehet)
Klo 16 SPV–Oilers (miehet)
Klo 17 EräViikingit–O2-Jyväskylä (naiset)
Klo 17 SaiPa – SSRA (naiset)
Klo 17 PSS–FBC Loisto (naiset)
Klo 17 SB-Pro–Koovee (naiset)
Klo 17.30 Classic–Nokian KrP (miehet)
Klo 18 OLS–Westend Indians (miehet)

Sunnuntai 15.9.
Klo 15 TPS–FBC Turku (miehet)
Klo 17 EräViikingit–Welhot (naiset)
Klo 18 OLS–Happee (miehet)

Liput kaikkiin F-liigan otteluihin myy tuttuun tapaan TIKETTI.

Vastaanota liput ilmaiseen Kivra-mobiililompakkoon ja nautit seuraavista eduista:

  • Säästät selvää rahaa, kun et maksa enää toimitusmaksuja
  • Teet hyvää! Jokainen vastaanotettu lippu kerryttää F-liigan ja Kivra digipostipalvelun hyväntekeväisyyspottia vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaan! Tuo kerätty potti julkaistaan keväällä F-Gaalassa!
  • Sanot hyvästit hukassa oleville pdf-tiedostoille ja lippulappusille. Löydät jatkossa kaikki liput, laskut ja asiakirjat aina samasta paikasta!

Suorat lähetykset kaikista F-liigan otteluista tuo tälläkin kaudella kotisohville Ruutu.

Veikkausuutiset ennakoi kaupallisena yhteistyönä artikkeleissaan sekä miesten että naisten sarjojen asetelmat, ja sen verran juonipaljastusta voidaan jo ennen klikkaamista tarjota, että mestari saattaa vaihtua kummassakin sarjassa.

Lue F-liigan miesten ja naisten ennakkoasetelmat

Viime kauden miesten huipennuksessa Oilers juhli ensimmäistä mestaruuttaan 18 vuoteen kaadettuaan Classicin finaalisarjassa voitoin 4-3. Pronssiottelussa Nokian KrP kaatoi Westend Indiansin.

Naisten kausi päättyi TPS:n kolmanteen perättäiseen mestaruuteen Classicin taivuttua voitoin 4-2. Pronssiottelussa juhli viimein mitalia FBC Loisto, joka löi SSRA:n.

Sarjajärjestelmät:

F-liigan miesten sarjassa joukkueet kohtaavat runkosarjassa kolmesti eli jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 33 ottelua. F-liigan naisten sarjassa joukkueet kohtaavat kahdesti eli jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 22 ottelua.

Kummassakin sarjassa joukkueet sijoilta 1-8 jatkavat runkosarjan jälkeen pudotuspeleihin.

Sekä miesten että naisten pudotuspelien puolivälierissä runkosarjan voittaja valitsee vastustajansa puolivälieriin sijoille 5-8 sijoittuneista joukkueista. Tämän jälkeen runkosarjan kakkonen valitsee jäljelle jääneistä kolmesta joukkueesta ja viimeisenä kolmas valitsee kahdesta valitsematta jääneestä vastustajansa. Runkosarjan neljäs kohtaa kolmen edelliseltä valitsematta jääneen.

Miehissä puolivälierät, välierät sekä finaalit pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä. Naisten sarjassa puolestaan puolivälierät ja välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä sekä finaalit paras seitsemästä -järjestelmällä

Välierissä ja finaaleissa otteluparit muodostuvat runkosarjan sijoitusten mukaan: paras vastaan heikoin ja niin edelleen. Kotietu ottelusarjoissa on aina runkosarjassa paremmin menestyneellä.

Välierien hävinneet joukkueet ratkovat pronssimitalien kohtalot yksittäisessä pronssiottelussa.

Miehissä runkosarjan kaksi viimeistä joukkuetta (11. ja 12.) pelaavat F-liigakarsinnassa Inssi-Divarin miesten sarjan kuuden parhaan joukkueen kanssa. F-liigakarsinnassa pelataan kaksivaiheiset pudotuspelit paras viidestä -järjestelmällä, ja karsinnan 2. vaiheen voittajat (kaksi joukkuetta) pelaavat F-liigassa kaudella 2025-26.

Naisten sarjassa runkosarjan kaksi viimeistä joukkuetta (11. ja 12.) pelaavat F-liigakarsinnassa Inssi-Divarin naisten sarjan kuuden parhaan joukkueen kanssa. F-liigakarsinnassa pelataan kaksivaiheiset pudotuspelit paras viidestä järjestelmällä ja karsinnan 2. vaiheen voittajat (kaksi joukkuetta) pelaavat F-liigassa kaudella 2025-26.

Muuttohaukkoja eli nimekkäiden pelaajien siirtoja nähtiin kesän mittaan niin naisten kuin miestenkin sarjoissa, ja tässä on valikoituja poimintoja niistä pelaajien omin miettein:

Valte Karvonen ja seuraava haaste mestariehdokas KrP:n väreissä
Joona Karjula tuo Tepsiin taitoa ja tuuletuksia
Tiitus Salokangas sai päivittää tavoitteensa
Otto Lehkosuo ohjasti hevosensa ykköseksi
Milla Granlundin seuraava askel
Emma Parta hakee 13 PSS-vuoden jälkeen uusia ärsykkeitä
Sveitsistä palaavan Annika Hautojärven valinta on kasvattajaseura ÅIF

F-liigan kauden 2024-2025 erotuomarit esitellään täällä.

Jaa artikkeli