Espoolaisten jatkoaikajuhlat Lappeenrannassa ja Tampereella

Salibandyliigan keskiviikon kierroksella nähtiin kaksi vierasjoukkueen jatkoaikavoittoa kun Westend Indians kaatoi Lappeenrannassa NST:n 7-6 ja Oilers Tampereella Kooveen 5-4.

NST:n Arto Vainikaisen osumat kuroivat vielä kolmannessa erässä kiinni Indiansin kahden maalin etumatkan, mutta se ei riittänyt edes pisteeseen. Jatkoajan ensimmäisellä minuutilla Indiansin Valtteri Kainulainen sivalsi Mikael Sieväsen syötöstä pallon yläkulmaan ja koko potin Espooseen. Samalla Indians ohitti NST:n sarjataulukossa ja nousi yhdeksänneksi.

Myös Tampereella vierasjoukkue kävi kahden maalin johdossa, mutta Koovee tuli kolmannessa erässä vielä tasoihin ja Jaakko Tiiran osumalla edelle. Oilersin Janne Nurminen kuitenkin tasoitti, ja jatkoajalla Casper Pfitzner iski voiton Oilersille Perttu Pajukosken syötöstä.

Keskiviikon kolmas ottelu pelattiin Tapanilan Mosahallissa, jossa normaalisti Vantaan Energia Areenalla pelaava Tapanilan Erä juhlisti poikkeusvisiittiä vanhaan kotiluolaansa 7-1-voitolla sarjanousija SalBasta. Sami Lehtinen laukoi Erän johtoon jo 14 sekunnin kohdalla, ja SalBan ainokainen syntyi toisessa erässä tilanteessa 5-0. Sen laukoi Veli Peltonen, jolle osuma oli liigauran ensimmäinen.

Liigakärki Happeella on kolmen pisteen etumatka SPV:hen, josta SSV on jäänyt yhden pisteen.

Salibandyliiga jatkuu perjantaina otteluilla NST – TPS ja SPV – OLS.

Kuva: Markku Taurama