Erä-kaksikko taistelee paikasta naisten MM-kotikisoissa - "Nyt näkee, onko oma paikka huippujen joukossa"

Suomen naisten salibandymaajoukkue valmistautuu kovaa vauhtia joulukuussa pelattaviin MM-kotikisoihin. Keskiviikkona alkavalle kevään maajoukkueleirille matkustavat myös Tapanilan Erä III:n puolustaja Hillevi Arkkila ja hyökkääjä Tuuli Huuskonen.

– Ihan hyvillä fiiliksillä lähdetään. Vähän jännittää, mutta se on ihan hyvää jännitystä. Tunnelma on odottava, Erän fysiikkaharjoituksissa tiistaina hikoillut kaksikko kertoi.

– Tässä on aika vähän enää näytön paikkoja, joten nyt täytyy onnistua, jotta on myös loppuvuoden tapahtumissa mukana, Erän puolustuksen taitava tukipilari Arkkila jatkoi.

Naisten salibandyssa terävin kärki on kapea, joten jo maajoukkueleiritys on pelaajalta kova saavutus. Pelipaikoista MM-kisoihin käydäänkin erittäin kovaa taistelua.

– Huippupelaajia tällä leirillä on, joten täytyy pelata todella hyvin, jotta erottuu ja pysyy mukana. Kaikki huiput ovat mukana, joten nyt näkee, onko oma paikka siellä huippujen joukossa, vuonna 2012 nuorten maailmanmestaruutta juhlinut Arkkila muistutti.

Marraskuussa naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajaksi arvostettu Erä-kapteeni Tuuli Huuskonen sai syksyn huippuesitystensä jälkeen ensimmäistä kertaa kutsun naisten maajoukkuepaitaan.

– Kyllä odotan ihan fiiliksillä, että millaista siellä on. En ole koskaan aikaisemmin ollut näissä mukana, joten jännittää tietysti ihan hirveästi, mutta kyllä se siitä.

– Tuntuu hyvältä, että kun on painettu paljon duunia, niin sitä alkaa vihdoin myös erottumaan joukosta, tämän kauden naisten liigassa 16 ottelussa jo 33 tehopistettä iskenyt Huuskonen hymyili.

Huuskosta kosiskeltiin kesällä useammankin naisten liigaseuran taholta, mutta periksiantamattomasta luonteestaan ja maalivainustaan tunnettu hyökkääjä valitsi kuitenkin Erässä jatkamisen. Sinisissä vastuuta on tullut rutkasti, mikä on myös ollut yksi henkilökohtaisen kehityksen syistä.

– Tuntuu siltä, että kun seurajoukkue on aika junioripainotteinen, niin vastuuta on tullut paljon. Fysiikkapuolella Jani Vottonen on tuonut paljon hyviä treenejä, joiden kautta jalkoihin on tullut rutkasti lisää voimaa. Lisäksi Erä-valinnassa tärkeitä tekijöitä olivat joukkue, ystävät ja valmennus kokonaisuutena, Huuskonen kertoi.

Maajoukkueen valmennusjohto uusi tuttavuus

Naisten salibandymaajoukkue valmistautuu MM-kotikisoihin uuden päävalmentajan opein. Edellisissä MM-kisoissa Suomen hopealle piiskannut Karo Kuussaari vaihtui Marko Pajuun, jonka apuna penkin takana häärivät SB-Pron mestarivalmentaja Timo Suonpää ja SSV:n miesten liigajoukkuetta valmentava Markus Huhtimo.

Valmennusjohto ei ole Erä-kaksikolle vielä entuudestaan kovin tuttu, mutta hyviä tuntemuksia kolmikosta löytyy.

– Valinnan yhteydessä päävalmentaja Paju vaikutti ainakin todella rennolta ja mukavalta. Hyvä leiri tulee varmasti, Arkkila kehui.

Maajoukkuevalmennukselle on myös kovat odotukset.

– Kyllä sitä haluaa kuulla valmentajan mielipiteitä myös siltä suunnalta, että mitä pitäisi ja kannattaisi tehdä toisella tavalla, jotta pääsisi pelaajana vielä korkeammalle tasolle.

”Erä pystyy voittamaan minkä joukkueen tahansa”

Naisten Salibandyliigassa Erän kausi on ollut vuoristoratamaisen vaihteleva. Parhaimmillaan joukkue on pystynyt horjuttamaan liigan kärkijoukkueita, mutta notkahduksilta altavastaajia vastaan ei ole vältytty.

Maajoukkueleiritykseen lähdettäessä Erä III on sarjataulukossa yhdeksäntenä, kahden pisteen päässä pudotuspelipaikasta.

– Oman joukkueen peliä pitää parantaa, että päästään vielä pudotuspeleihin. Välillä menee tosi hyvin, mutta heikompia vastustajia vastaan on tullut romahduksia. Emme ole enää niissä paikoissa pystyneet pelaamaan omalla tasollamme. Pudotuspeleissä kaikki on kuitenkin mahdollista. Sinne pitää vain nyt päästä, Arkkila kuvaili.

Kolmen Erän tapahtumapäivässä tammikuun alkupuolella Erä III piti sarjan suurinta mestarisuosikkia Classicia pihdeissään viime hetkille saakka, kunnes tamperelaiset nousivat sillasta voittoon. Vantaan Energia Areenan katsomossa moni ihasteli sisukkaan kotijoukkueen esitystä.

– Vaikka hävittiin, niin siitä jäi hyvä fiilis, että pystymme sillä pelillä voittamaan minkä joukkueen tahansa. Tuli luotto omaan joukkueeseen, että kaikki on mahdollista, Huuskonen myönsi.
Naisten salibandyn tunnettavuuden kannalta kaksikko piti Erän tapahtumapäivää erinomaisena. Saman päivän aikana Vantaan Energia Areenalla pystyi yhdellä pääsylipulla seuraamaan niin miesten, naisten kuin junioreidenkin pääsarjaottelua.

– Tälläisia olisi hyvä olla enemmänkin. Yleisössä oli varmasti väkeä, joka ei ehkä muuten olisi tullut otteluun. Energia Areenalla oli myös hieno pelata. Se toi vähän sellaista maajoukkuepelin tunnelmaa – iso halli ja isot katsomot, Arkkila sanoi.

Tapanilan Erän tiedotteesta
Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli