Ennätysyleisö sai pettyä - Suomen upea taistelu päättyi MM-hopeaan

Suomen taistelu salibandyn naisten MM-turnauksessa Tampereella päättyi hopeaan. Ruotsi voitti MM-kisojen uuden ennätysyleisön 6517 katsojaa edessä pelatun loppuottelun rangaistuslaukauskisassa 5-4. MM-kulta on Ruotsille viides peräkkäinen.

Suomi oli rangaistuslaukauskisassa jo yhden pallon päässä kullasta johtaessaan viidennessä parissa Veera Kaupin ja Nina Rantalan maaleilla 2-1. Ruotsin viides laukoja Anna Jakobsson kuitenkin onnistui pakkopaikassa, ja kuudennessa parissa Amanda Johansson Delgado ratkaisi kullan Ruotsille Suomen Veera Kaupin pallon lipsahdettua tolpan väärälle puolelle.

Peliajalla Suomi aloitti vahvasti kun Tiia Ukkonen tasoitti avauserässä Sara Helinin laukoman johdon ylivoimalla ja Silja Eskelinen kiskaisi vielä Suomen edelle. Toinen erä oli Ruotsin, joka tuli nopeasti tasoihin Josefina Eiremon osumalla. Jaana Lirkki nosti Suomen vielä edelle, mutta Ruotsi rankaisi kotijoukkueen huonoista avauksista Emelie Wibronin ja Amanda Larssonin maaleilla.
Suomi kuitenkin tuli vielä kerran kolmannen erän alussa: Pallo pelattiin kulmavapaalyönnistä maalin eteen ja Elina Kujala napautti 4-4-tasoituksen.

Kolmannessa erässä sekä Suomella että Ruotsilla riitti ratkaisupaikkoja, mutta maalia ei nähty. Suuri syy siihen oli Suomen parhaana palkittu maalivahti Jonna Mäkelä.

Loppuottelu Ruotsi – Suomi 5-4 rl. (1-2, 3-1, 0-1, 0-0, 1-0)

1. erä: 6.04 Sara Helin 1-0, 11.29 Tiia Ukkonen (Veera Kauppi) 1-1 yv, 17.44 Silja Eskelinen 1-2.
2. erä: 22.34 Josefina Eiremo (Louise Wickström) 2-2, 28.36 Jaana Lirkki (Marianne Hannonen) 2-3, 33.48 Emelie Wibron 3-3, 35.00 Amanda Larsson (Therese Karlsson) 4-3.
3. erä: 41.00 Elina Kujala 4-4.
Jatkoaika: Maaliton.

Ruotsi voitti rangaistuslaukauskisan 3-2.