Ekokompassi-sertifikaatti naisten salibandyn MM-kisoille - ensimmäisenä arvokisana

Naisten salibandyn MM-kisat Tampereella 2015 on Valo-Olympiakomitean hankkeen ensimmäinen kansainvälinen arvokisa, jolle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti.

Kansallisesti ja kansainvälisesti urheilutapahtumat ovat aktivoituneet haitallisten ympäristövaikutusten minimoiseksi sekä viestimään ympäristöasioista urheiluyleisölle.

Suomessa kehitetty Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä on työkalu ympäristöasioiden hallintaan monenlaisille organisaatioille ja soveltuu myös tapahtumille. Ekokompassi-sertifikaatti myönnetään tapahtumille, jotka ovat onnistuneesta hallinneet ympäristöasioitaan järjestelmän avulla ja läpäisseet ulkoisen auditoinnin. Suomen olympiakomitean koordinoimassa hankkeessa Ekokompassi-palvelu on laajentunut valtakunnalliseksi toiminnaksi ja naisten salibandyn MM-kisat Tampereella 2015 on hankkeen ensimmäinen kansainvälinen arvokisa, jolle sertifikaatti on myönnetty.

Salibandyliitossa päätettiin jo MM2015-kisahakemusta laadittaessa nostaa ekologisuus yhdeksi tapahtuman kantavaksi teemaksi ja auttaa myönteistä suhtautumista ympäristöön liittyviin asioihin ja ihmisten kulutustottumuksiin.

Ekokompassi– Valitsimme muutaman kehityskohteen, joihin kiinnitettiin erityistä huomiota. Näkyvimmät toimenpiteet olivat pääareenalla, Hakametsän jäähallin sisällä toteutettu jätteiden lajittelu, yleisön opastus ja ohjeistus sekä virallisen käsiohjelman siirtäminen sähköiseen muotoon, MM2015-kisojen pääsihteerinä toiminut Jeannette Good toteaa.

Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen, hallituksen puheenjohtaja Ismo Haaponiemi ja kisojen pääsihteeri Jeannette Good vastaanottivat Ekokompassi-sertifikaatin kansallisen liikuntafoorumin iltatilaisuudessa Turussa 3. lokakuuta 2016. Sertifikaatin ojensi opetus- ja kulttuuriministeriön uusi liikunnan vastuualueen johtaja Tiina Kivisaari.

Näin ympäristöasiat otettiin huomioon MM2015-kisoissa.

Mikä on Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä ?

Jaa artikkeli