EFT-turnaus lähestyy – Miesten salibandymaajoukkue pitää yleisölle avoimet harjoitukset Eurajoella

Torstaina 17. lokakuuta avautuu harvemmin tarjolla oleva mahdollisuus, kun yleisö pääsee seuraamaan Suomen miesten salibandymaajoukkueen harjoituksia ja tapaamaan treenien päätteeksi maajoukkueen pelaajia.

Avoimet harjoitukset liittyy Euro Floorball Tour -tapahtuman esilletuontiin, joka starttaa perjantaina 18.10. Turussa Kupittaan palloiluhallissa ja jatkuu lauantaina ja sunnuntaina Raumalla Kivikylän Areenalla.

EFT-tapahtumassa Suomen miehet ja alle 19-vuotiaat miehet saavat vastaansa Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin. Yhteensä luvassa on 12 maaottelun kimara maailmanrankingin neljän kärkimaan kesken. Lokakuun EFT-tapahtuma on miesmaajoukkueille kenraaliharjoitus Malmön MM-kisoihin joulukuussa.

– Maajoukkue kokoontuu keskiviikkona Raumalle ja harjoittelee silloin kahdesti. Myös torstaina on ohjelmassa kahdet harjoitukset, joista jälkimmäinen pidetään yleisön edessä Eurajoen uudessa monitoimihallissa, vahvistaa miesten salibandymaajoukkueen joukkueenjohtaja Jari ”Oka” Oksanen.

Torstain 17.10. harjoitukset pidetään näillä näkymin klo 15.30–17.30. Oksasen mukaan luvassa on normaali tapahtumaan valmistava harjoitus, jota tällä kertaa kaikki asiasta kiinnostuneet voivat seurata lehtereiltä.

– Yleisön paikalle pääsyn lisäksi tavanomaisesta poikkeavaa on se, että treenien loppuun on varattu aikaa faneille, ja etenkin junioreille suunnattua kivaa on luvassa, kertoo sessiota Eurajoen kunnan edustajien kanssa ideoinut F-liigan ja Salibandyliiton myynti- ja kehitysjohtaja Mikko Aikko.

– Tarkoitus on pitää rangaistuslaukauskisa, jossa viisi junioria pääsee testaamaan miten heidän kikkansa purevat maajoukkuemaalivahdeille. Kisaajille on luvassa myös pääsyliput EFT-tapahtumaan. Kaikki Suomen maajoukkuetähdet ovat fanien tavattavissa ja jakamassa nimikirjoituksia ja eiköhän ne yhteiskuvatkin pelaajaidolien kanssa onnistu. Myös Eurajoen kunnan tervehdys ja musiikkiesitys on luvassa, Aikko paljastaa.

Harjoitusten paikaksi valikoitui Eurajoki, koska paikkakunnalla on vajaa kuukausi sitten otettu käyttöön uusi monitoimihalli, jonka pääsalin pinta-ala on 1 200 neliömetriä.

– Olemme todella iloisia, että saamme miesten salibandymaajoukkueen testaamaan uuden monitoimihallimme sopivuuden salibandyyn sekä samalla esitellä areenaa yleisölle ja tuoda salibandya näkyvästi esille paikkakunnallamme maajoukkueen myötä. Mikä tärkeintä, pienille urheilijan aluille syntyy varmasti uusia unelmia heidän päästessään näkemään salibandyn maailmanhuippuja ja esikuviaan näin läheltä, toteaa Eurajoen hyvinvointipäällikkö Jarmo Olli.

Myös median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan Suomen salibandymiesten harjoituksia.

Eurajoen monitoimihalli on osoitteessa Jäähallintie 7, 27100 Eurajoki.

Eurajoen monitoimihallin pääsali on kooltaan 1200 neliömetriä. Modernista hallista löytyy myös kuntosali, juoksuradat ja kahvio.

Jaa artikkeli