Champions Cup lähestyy – Superkaksoset Oona ja Veera Kauppi: "Haluamme hallittua kaaosta"

Ensi viikolla alkavassa seurajoukkueiden Champions Cupissa Suomea edustavat naisissa F-liigan mestari TPS ja kakkonen Classic. TPS saa vastaansa Pixbon ja Classic Thorengruppenin. Miehissä Suomen edustajat ovat F-liigan mestari Oilers ja Cup-voittaja Nokian KrP. Oilers kohtaa Pixbon ja Nokian KrP Storvretan.

Parastan paikan päällä – osta liput nyt!

SalibandyTV näyttää ottelut

Tulospalvelu (IFF)

Vuosi sitten Thorengruppen IBK pudotti Classicin jatkosta kahdella selvällä voitolla, ja sama pari on jälleen vastakkain. Kaksikko aloittaa ensi viikon sunnuntaina Bläk Boksissa, ja viikkoa myöhemmin jatketaan Uumajassa.
– Tavoitteemme on kuten aina peli, jossa on erittäin paljon tapahtumia, Oona Kauppi avaa hallitsevan Champions Cup -mestarin filosofiaa.
– Suomalaisten silmiin se saattaa näyttää kaaokselta, mutta pyrimme hallittuun kaaokseen. Kun tempo kaukalossa on korkea, se suosii meitä.

Superkaksosten toinen puolikas Veera Kauppi allekirjoittaa ajatuksen täysin.
– Ruotsalainen salibandy on vauhdikasta eikä täällä tykätä pysähtyneistä tilanteista. Meillä on taitava joukkue, ja tykkäämme pelata offensiivisesti ja että vauhtia on paljon.

Lue myös: Seurajoukkueiden Champions Cup vauhtiin ensi viikolla – katso tietopaketti ja osta liput nyt!

Classicin vaarallisuus on tiedossa

Vaikka numerot olivat viime vuonna selvät, Veera Kauppi ei odota helppoa jatkopaikkaa.
– Olemme ennakkosuosikkeja, mutta sen ei pidä hämätä. Classicilla on tosi taitavia yksilöitä, ja meidän pitää hoitaa puolustuspää hyvin ja rakentaa sitten siitä eteenpäin. Ruotsissa pelaavana suomalaisena on tosi mukava kohdata suomalaisia joukkueita. Saa nähdä, pääsenkö pelaamaan Suvi Hämäläistä vastaan kulmissa mutta siinä on arvaamaton hyökkääjä, jota vastaan on kiva vääntää, Veera vastaa kysymykseen mielivastustajista kaukalossa.
– Bläk Boks on aina haastava pelipaikka ja kotiedulla on merkitystä, mutta onneksi se on meidän pelaajillemme jo tuttu. Moni on pelannut siellä niin seura- kuin maajoukkuepelejäkin. Classic on mukava kohdata siksikin, että katsomoon varmaan löytää meidänkin paikallisia fanejamme, tamperelaisen salibandyn kasvatti vinkkaa.

Thorengruppen ei pelaa virallisia harjoituspelejä

Superkaksosten, My Kippilän ja joukkueeseen täksi kaudeksi liittyneen Sofia Mittentagin Thorengruppen on saanut alle hyvän harjoituskesän.
– Toivottavasti se näkyy heti kentällä, ja perinteisesti hyvät pohjat ovat meillä kantaneet myös hyvään kevääseen saakka, Oona Kauppi kiittää.
– Virallisia harjoituspelejä emme ole pelanneet yhtään toisin kuin monet joukkueet, jotka kiertävät ennen sarjan alkua harjoitusturnauksissa. Meillä tulee pelejä kauden mittaan kaikkiaan niin paljon, että tämä on ollut tapana. Tällä viikolla kohtasimme seuran poikien joukkueen samoin kuin ensi viikolla, ja siitä saadaan kovat harjoituspelit. Champions Cup on yksi kolmesta pokaalista, jotka meillä on kauden tavoitteina, ja siksi vaatimustaso on ollut alusta alkaen kova, jotta ollaan heti valmiina. Toistaiseksi on hinkattu sitä kuuluisaa omaa peliä kuntoon, ja treeneissä on ollut melkoista ketjurumbaa kokoonpanoja hakiessa. Ensi viikolla sitten katsotaan tarkemmin Classicin kohtaamista ja valmistautumista siihen.

Suomalaisia kiinnostaa tietenkin erityisesti Thorenguppenin suomalaisnelikko, mutta keitä ruotsalaisia pelaajia kannattaa Oona Kaupin mielestä seurata ja ottaa oppia otteista?
– Ei ehkä yleisesti niin tunnetuista nostaisin esiin Cajsa Almin, joka iski kevään Superfinaalissa hattutempun. Hän on klassinen allround-sentteri, joka viimein näyttää löytäneen myös laukaisunapin. Toinen on Linn Larsson, joka ei itse asiassa ole ruotsalainen vaan sveitsiläinen ja pelaa todella kovaa fyysistä salibandya.

Oma charter-lento ei vielä realismia

Entä saapuuko maailman paras seurajoukkue vieraspeliin omalla charter-lennolla Uumajasta Pirkkalaan?
– No ihan ei ole omaa charteria vielä käytössä, Oona Kauppi nauraa.
– Lento taitaa olla lauantaina ensin Uumajasta Tukholmaan ja sitten sieltä Helsinkiin, josta jatketaan junalla Tampereelle. Sunnuntaina sitten sama toisinpäin eli aika nopea vierailu tulee.

TPS kohtaa suoraviivaisen vastustajan

Naisten toisessa pohjoisen lohkon parissa TPS saa vastaansa Pixbon, jonka Veera Kauppikin hyvin tuntee.
– Heidän joukkueensa on viime kaudesta uudistunut. Pelaajia lähtenyt mutta samalla myös tullut vahvistuksia. Pixbo pelaa tosi suoraviivaisesti ja haluaa liikuttaa palloa nopeasti omalla liikkeellä ja syötöillä. He ovat tosi vahvoja yksi yhtä vastaan -tilanteissa ja tuntuvat aina löytävän sovituilla kuvioilla maalin edestä lavan vapaana, Kauppi varoittaa.

Champions Cupissa hyvät aihiot mutta vielä kehitettävää

Suomessa Champions Cup katosi viime vuonna lajikeskusteluista nopeasti, kun sinivalkoisten joukkueiden taival katkesi heti alussa. Ruotsissa on ainakin menestyksen puolesta eväät parempaan.
– Kyllä Champions Cupia Ruotsissa jonkin verran arvostetaan mutta en tiedä, puhutaanko siitä omaan liigaan tai cupiin verrattuna paljon, Veera Kauppi miettii.
– Konsepti sinänsä on hyvä vaikka vielä pitää steppejä ottaa, että siitä tulee toimiva. Tärkeiden pelien pelaaminen suunnilleen heti kaksi viikkoa kesän jälkeen on ongelmallista mutta samalla tietysti viikonloppujen määrä kilpailukalenterissa on rajallinen. Jos olisi taloudelliset mahdollisuudet, olisi mukava saada seurajoukkueille selvästi enemmän kansainvälisiä pelejä.

Suomalaisten puolivälieräottelut

Naiset

Sunnuntai 25.8. klo 13.00 Classic–Thorengruppen IBK Bläk Boks, Lempäälä
Lauantai 31.8. klo 14.30 Thorengruppen IBK–Classic Thoren Arena, Uumaja (Suomen aikaan)

Sunnuntai 25.8. klo 19.30 Pixbo IBK–TPS Wallenstam Arena, Mölnlycke (Suomen aikaan)
Lauantai 31.8. klo 16.00 TPS–Pixbo IBK Kupittaan Palloiluhalli, Turku

Miehet

Perjantai 23.8. klo 20.00 Pixbo IBK–Oilers Wallenstam Arena, Mölnlycke (Suomen aikaan)
Lauantai 31.8. klo 14.30 Oilers–Pixbo IBK Tapiolan Urheiluhalli, Espoo

Lauantai 24.8. klo 17.00 Nokian KrP–Storvreta IBK Nokian Palloiluareena, Nokia
Torstai 29.8. klo 19.30 Storvreta IBK–Nokian KrP IFU Arena, Uppsala (Suomen aikaan)

Parasta paikan päällä – osta liput nyt!

Kaikki Champions Cup -otteluliput myy Tiketti. Liput myydään otteluittain. Kaikki ottelut löytyvät listattuina täältä.

Kuvat: Riku Hämäläinen ja Per Wiklund

Jaa artikkeli