Avauserän lopussa eroa tehnyt Pixbo liian vahva TPS:n Champions Cup -avauksessa

TPS lähtee Champions Cupin kotiotteluunsa selkä seinää vasten taivuttuaan Pixbolle joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Mölnlyckessä 8-5.  Turkulaisten turmaksi koitui kuusi maalia latonut kaksikko Mira Markström – Klara Loneberg.

Alkuhetkiä hallitsi TPS, mutta maalit teki Pixbo, joka karkasi kahden maalin johtoon. Keskelle purjehtinut Jenna Saario ja kulmasta sektoriin pyörähtänyt Emilia Pietilä nostivat turkulaiset rinnalle, mutta loppuminuuteilla tuli kylmää: Klara Loneberg ja maalilta yksin löytynyt Mira Markström iskivät taukotilanteeksi 4-2.

Toisessa erässä kavensi Palloseuralle ensin Emilia Pietilän irtopallosta läpiajoon oivaltama Milja Rastas ja sitten rangaistuslaukauksesta maalivahti Lara Heinin pantteriloikan väistänyt Jenna Saario, mutta ero ei kaventunut. Ensin Cajsa Elm maalin edestä ja sitten kukapa muu kuin jälleen Mira Markström TPS-puolustuksen harhasyötöstä pitivät eron taas kahdessa.

Klara Loneberg sai päätöserän aluksi sijoittaa takakulmaan lukemiksi 7-5, ja hyviä paikkoja hukannut TPS kykeni kavennukseen vasta viimeisellä minuutilla Meri-Helmi Höynälän koskettaessa maalin edestä kaukolaukauksen sisään. Loneberg ehti kuitenkin vielä viimeistellä loppunumerot tyhjään verkkoon.

IFF:n ottelukuviin

Salibandya, Mölnlycke, Ruotsi

Seurajoukkueiden Champions Cup, naiset

Pixbo IBK–TPS 8-5 (4-2, 2-2, 2-1)

1. erä: 4.35 Ellen Lundin) Mira Markström) 1-0, 9.50 Markström (Lundin) 2-0, 10.24 Jenna Saario 2-1, 11.59 Emilia Pietilä (Veera Kuosmanen) 2-2 yv, 17.23 Klara Loneberg (Isabelle Gerig) 3-2, 19.23 Markström (Celine Stettler) 4-2.
2. erä: 22.01 Milja Rastas (Emilia Pietilä) 4-3, 27.36 Cajsa Elm (Carolina Peil) 5-3, 29.43 Saario 5-4 rl, 33.56 Markström 6-4.
3. erä: 44.11 Loneberg (Cajsa Elm) 7-4, 59.08 Meri-Helmi Höynälä (Olivia Pietilä) 7-5 im, 59.40 Loneberg (Elm) 8-5 tm.