Arki ratkaisee -valmentajaseminaari MM-kisojen yhteydessä

Valmennus on keskeisessä roolissa, kun rakennetaan kehittymisen mahdollistavia toimintaympäristöjä ja –tapoja. Tematiikkaa alan huippualustajien johdolla käsitellään lauantaina 4. joulukuuta Helsingissä pidettävässä valmennusseminaarissa miesten MM-kisojen yhteydessä.

– Seminaarissa tarkastellaan tutkitun tiedon kautta valmentajan roolia urheilijan polulla. Tämän viitekehyksen kautta siirrytään kohti arjen valmennusta näkökulmalla, miten tiede ja arkivalmennus näkyvät esimerkiksi salibandyn taitojen ja pelin oppimisessa. Miten valmentaja mahdollistaa oppimisen optimaalisella tavalla ja kuinka luodaan kehittäviä toiminta- ja harjoitusympäristöjä, valottaa Miikka Lamu, pelaajakehityksen ja valmennusosaamisen kehityspäällikkö Salibandyliitossa.

– Toinen johtava teema seminaarissa on valmentajuus, valmentajana kehittyminen. Sitä lähestytään kahden kysymyksen kautta: Miten valmennan ja miten valmentaja oppii arjen valmennustyössä? Tilaisuudessa kuulemme myös kahden hienon urheilijan kokemuksia ja näkemyksiä kehittävästä toimintaympäristöstä, Lamu jatkaa.

Arki ratkaisee -valmennusseminaari
Aika: Lauantai 4.12. klo 11.30-16
Paikka: Olympiastadion, Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki

Seminaarin ohjelma
11:30-12 Tervetuloa, kahvit

1. erä:
12-12.15 Seminaarin avaus
12:15-13 I do not coach hockey – I coach people, Mika Saarinen

2. erä:
13-14 Valmentaja kehittymisen mahdollistajana, Sami Kalaja

3. erä:
14:15-15 Mitä valmentajan oppiminen on?
”Miten valmentaja oppii arkityöstä, millä edellytyksillä/ehdoilla”, Kirsi Hämäläinen

Jatkoaika
15-15:45 Paneelikeskustelu ”Urheilijan kokemukset kehittävästä toimintaympäristöstä”
Meri Mäkinen & Joona Rantala, Kirsi Hämäläinen, Sami Kalaja & Mika Saarinen

Alustajien esittelyt

Kirsi Hämäläinen on Liikuntatieteiden tohtori ja valmennusosaamisen asiantuntija. Hän on töissä Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa ja sitä ennen hän oli pitkään Olympiakomiteassa vastaten valmennusosaamisen kehittämisestä Suomessa. Hän on kuuluttanut valmentajia eri tasoilla jo kolmekymmentä vuotta. Oma lajitausta hänellä on lentopallosta ja beach volleystä ja valmentajakokemusta erityisesti fysiikkavalmentajana on monista lajeista.

Sami Kalaja on Liikuntatieteen tohtori, jolla on pitkä kokemus liikuntataitojen kouluttamisesta eri oppilaitoksissa ja järjestöissä. Kalajan valmennustoiminnan tuloksena on saavutettu yli 500 SM-mitalia eri lajeissa. Liikunnan työelämäprofessori Sami Kalaja on ollut muun muassa miesten telinevoimistelun ja kilpa-aerobicin päävalmentajana sekä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen johtajana.

Mika Saarisella on pitkä kokemus huippu jääkiekosta useissa eri tehtävistä. Saarinen on toiminut valmennus- ja johtotehtävissä useissa jääkiekko-organisaatioissa SM-Liigassa (JYP, Tappara, Lukko ja Pelicans), KHL:ssa (Jokerit) ja Suomen maajoukkueessa. Tämän lisäksi hän on ollut Kansainvälisen jääkiekon kehityskeskuksen johtajana Vierumäellä. Tällä hetkellä Saarinen toimii valmennuksen opettajana kilpa- ja huippu-urheilun asiantuntijatiimissä Vierumäen kampuksen englannin- ja suomenkielisissä koulutusohjelmissa. Hänen toimenkuvaansa kuuluu opettaa urheiluvalmennukseen liittyviä erilaisia kokonaisuuksia, erityisosaamisenaan palloilulajien tekninen ja taktinen opettaminen.

Meri Mäkinen (Classic) ja Joona Rantala (Nokian KrP) ovat F-liigan ja Suomen maajoukkueen pelaajia.

Hinta:
Suomen Salibandyvalmentajien ja Suomen Valmentajien jäsenille seminaariin osallistuminen on ilmainen (koodilla SUVAL).

Huom! Jos et ole vielä jäsen, niin nyt kannattaa liittyä jäseneksi. Suomen Salibandyvalmentajien ja Suomen Valmentajien henkilöjäsenyys on 59€ vuodessa. Nyt loppuvuosi 2021 ilmaiseksi – sisältää vuoden 2021 viimeisen lehden, kun liittyy viimeistään 2.12.2021.
Liity mukaan Suomen Salibandyvalmentajiin suomenvalmentajat.fi/jasenyys

Ei-jäsenille 25€.

Sisältää ohjelman, kahvin & pienen suolaisen.

Ilmoittautumiset seminaariin: 1.12.2021 mennessä Suomisportin kautta täällä.

Lisätietoja

Miikka Lamu
Pelaajakehityksen ja valmennusosaamisen kehityspäällikkö
Valmennusosaamisen kehittäminen, valmennuksen osaamisala ja huippuvalmentajakoulutus. Nuoruus- ja valintavaiheen pelaajakehitys MAAJOUKKUETIE-toiminnassa. Yhteispalkkaus Eerikkilän urheiluopisto.

Jaa artikkeli