10 joukkueen turnausmuotoisiin sarjoihin uusi ottelukaavio kaudelle 2017-18

10 joukkueen turnausmuotoisiin sarjoihin otetaan käyttöön uusi ottelukaavio kaudelle 2017-18. Aikuisjoukkueille viime keväänä tehdyn kyselyn perusteella joukkueiden toiveita on kuunneltu ja ottelukaaviota on paranneltu.

Uudessa kaaviossa vastuujoukkue on aina pelaamassa turnauksen ensimmäisessä ja viimeisessä ottelussa. Tämä mahdollistaa sen, että lohkon kaikilla muilla joukkueilla on turnauksessa vain 1-2 tunnin tauko pelien välissä.

Joukkueilta saadun palautteen perusteella 1-2 tunnin tauot pelien välillä saivat vankan kannatuksen. Kun joukkueilta kysyttiin pelien välisen tauon optimaalista aikaa, saivat sekä 1 että 2 tunnin tauot suunnilleen yhtä paljon kannatusta. Tätä pidemmät tauot eivät juuri kannatusta saaneet. Yhteistä kaikissa palautteissa oli pelien mahdollisimman pieni väli toisiinsa nähden. Kyselyssä kysyttiin myös joukkueiden mielipidettä siihen, että vastuujoukkue pelaa turnauksen ensimmäisessä ja viimeisessä ottelussa. Selvä enemmistö piti tätä ratkaisua hyvänä. Uusi ottelukaavio vastaa jatkossa joukkueiden toiveisiin aiempaa paremmin.

Parannus koskee vain 10 joukkueen turnausmuotoisia sarjoja, jotka pelataan samassa paikassa yksipäiväisenä turnauksena ja kaikilla joukkueilla on turnauksessa kaksi ottelua.

Uusi 10 joukkueen ottelukaavio voidaan ottaa käyttöön sellaisenaan kaikissa Etelä-Suomen alueen turnauksissa sekä isossa osassa Länsi-Rannikon ja Sisä-Suomen alueen turnauksista. Muilla alueilla kaaviota voidaan käyttää mahdollisuuksien mukaan, mutta joukkueiden väliset etäisyydet näillä alueilla voivat olla niin isoja, ettei kaaviota ole mahdollista käyttää vaan sarjojen läpiviennissä käytetään muita ratkaisuja, kuten jaettuja turnauksia matkustamisen vähentämiseksi.

Jaa artikkeli