Hallitusehdokas: Jenna Perokorpi

Perustiedot
Nimi: Jenna Perokorpi
Ikä: 37
Koulutus: Terveydenhoitaja, opettaja
Ammatti: Ammatillinen opettaja
Kotikunta: Porvoo
Ehdottanut seura/seurat: Porvoon Salibandyseura

Taustasi salibandyssa: Missä tehtävissä salibandyn parissa toimit tai olet aiemmin toiminut?
Olen Porvoon Salibandyseuran puheenjohtaja toista kautta. Olen aktiivinen seuran vapaaehtoinen ja mukana monessa roolissa seurassa. Toimin ”Pessin” F-liiganaisten taustoissa joukkueenjohtajana sekä P14-P15 joukkueen taustoissa valmentajana. Lisäksi autan seuran joukkueita mahdollisuuksien mukaan.  Minut voit nähdä keltamustien joukkueiden toimitsijapöydässä, nappulasäbän ohjaajana tai penkin takana apuna.

Muu aktiivisuus: luottamustoimet, järjestökokemus jne.
Olen aktiivinen erilaisissa luottamustoimissa ja hallitustyöskentely on minulle tuttua monien luottamustoimien kautta kunnallisessa ja alueellisessa päätöksenteossa sekä yhdistyksissä. Halu vaikuttaa kuljettaa minua erilaisiin tehtäviin.

Miksi olisit hyvä henkilö hallituksen jäseneksi?
Olen aktiivinen persoona, joka haluaa vaikuttaa. Haluan kehittää ja uudistaa toimintaa, mutta tämä tulee tehdä maltilla sekä järkevästi. Uudistuksessa tulee kulkea raamien sisällä, mutta samalla uskaltaa tehdä asioita toisin.

Osaan toimia monialaisesti sekä koen, että minulla on laaja näkökulma salibandyn nykytilasta niin harrastepuolen Nappularyhmistä aina F-liigatoimintaan saakka. Olen kerännyt kokemusta erilaisten hallitustehtävien kautta ja uskon, että minulla on annettavaa lajille ja sen tulevaisuudelle.

Mikä on mielestäsi suomalaisen salibandyn tila tällä hetkellä? Missä on onnistuttu, missä on parannettavaa?
Suomalainen salibandy kehittyy koko ajan ja maailman muutoksessa tulee pysyä mukana. Maajoukkueiden ja lajin näkyvyys kasvaa koko ajan, mutta verrattuna esimerkiksi jääkiekkoon tai jalkapalloon näkyvyytemme lajina on heikko edelleen.

Lajia on markkinoitava aktiivisesti ja liiton on tuotettava tukimateriaalia jäsenseuroilleen. Myös harrastajamäärän kasvattaminen tulee lähteä liiton tehostamana valumaan kohti jäsenseuroja. Harrastajamäärät laskevat koko ajan ja koronan tuomia pudotuksia on ollut vaikea kuroa kiinni. Tämän takia on tärkeää tehdä yhdessä laajaa yhteistyötä.

Sarjajärjestelmiä tulisi tarkastella, sillä monessa juniorisarjassa joudutaan pelaamaan useamman ikäluokan voimin yhtä sarjaa tai tekemään pitkän matkankin yhdistelmäjoukkueita. Harrastajapuolella sarjajärjestelmä ei tue kevyempää pelailua, vaan pakottaa harrasteryhmät eri sarjatasoilla, jos haluavat sarjapelejä.

Liigassa ja ylimmillä divaritasoilla joudutaan turvautumaan liikaa junioripelaajiin, joka vastaavasti syö monessa seurassa ja joukkueessa pelaajia isommista junioreista.

Mihin asioihin haluaisit erityisesti vaikuttaa hallituksessa?
Liiton poikkihallinnolliseen toimintaan, jossa tehdään yhteistyötä eri toimijoiden välillä tehokkaammin ja paremmin. Läpinäkyvyys ja laaja-alainen yhteistyö aidosti seurojen kanssa on tärkeää. Lisäksi taloutta tulee tarkastella tehokkaammin ja harrastuskustannuksien nousua tarkastella, jotta harrastaminen on mahdollista kaikille. Sarjajärjestelmää tulee järkevöittää ja tehostaa niin, että se palvelee vähentyvää harrastajamallia. Liiton näkyvyyttä on lisättävä ja sen toimintaa avata.

Vapaa sana
Liiton toimintaa tulee nyt tarkastella ennakkoluulottomasti ja tuulettaa vanhoja pölyjä pois. On tärkeää tehdä yhteistyötä laajasti ja saada myös pienten seurojen ääni kuuluviin.