Olosuhteet

Viimeksi päivitetty 2.9.2016 11:14

Salibandyn olosuhteilla tarkoitetaan pelitilaa ja -kenttää, lattiapintaa ja -materiaaleja, pelikentän välineitä (maaleja ja kaukaloita) sekä harrastamisen mahdollisuutta (vuorojen saatavuutta ja hintoja). Olosuhteiden merkitys salibandyn harrastamiselle on ensiarvoisen tärkeää: ilman olosuhteita lajin harrastaminen on mahdotonta.

Koska salibandy on kasvanut nopeasti muutamassa vuosikymmenessä Suomen harrastetuimmaksi sisäpalloilulajiksi, salibandyn olosuhteet eivät ole kehittyneet lajin kasvuvauhdissa. Salibandyn olosuhdetilanne on Suomessa hyvin vaihteleva. Uusien kunnallisten ja yksityisten liikuntapaikkojen sekä korjausrakentamisen kautta joillakin alueilla ja paikkakunnilla salibandyn harrastamisen olosuhteet ovat jo kohtalaiset, mutta useilla paikkakunnilla salibandyllä ei ole riittävästi ja riittävän kokoisia liikuntatiloja harjoitteluun ja kilpapelaamiseen. Lisäksi kilpailu muiden lajien ja liikuntamuotojen kanssa liikuntavuoroista on kovaa.

Salibandyn olosuhdetyöllä edistetään liikuntaolosuhteiden kehittymistä palvelemaan paremmin lajin harrastamista harraste-, kilpailu- ja huippu-urheilutasolla. Arjen yhteistyöllä seurojen, kuntien ja muiden sidosryhmien kanssa vaikutetaan salibandyn olosuhteiden paranemiseen. Salibandyn olosuhdetyön tärkeimmät osa-alueet ovat liikuntapaikkarakentaminen ja – varustaminen, liikuntapaikkojen vuoro- ja taksapolitiikka sekä liikuntapaikka- ja tapahtumaturvallisuus.

Salibandyliitossa olosuhdeasioissa palvelee olosuhdepäällikkö Esko Kyyhkynen.

Yhteystiedot:
puh +358 400529001
email esko.kyyhkynen(at)floorball.fi

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadiumTallinkSponsor InsightEversheds Asianajotoimisto

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.