SalibandyTV

SalibandyTV:n tilannekatsaus: Inssi-Divarin lähetykset vielä maksuttomia, kirjautuneita katselijoita jo yli 6000

SalibandyTV on Salibandyliiton uusi videoalusta, joka kokoaa kattavasti lajin lähetykset yhteen kanavaan. SalibandyTV löytyy osoitteesta salibandy.tv. Palvelu lanseerattiin virallisesti reilu viikko sitten torstaina 15.9.

Tausta: SalibandyTV nyt livenä – katso tietopaketti salibandyn lähetyksistä

SalibandyTV:llä on kolme selkeää tavoitetta: 1. Palvella mahdollisimman hyvin seurojen tarpeita, 2. Kaikki salibandy samassa kanavassa ja 3. Käyttäjäystävällinen ja toimintavarma palvelu.

SalibandyTV-kokonaisuuteen kuuluvat verkkosivusto osoitteessa salibandy.tv sekä Android– ja iOS-striimaussovellukset. SalibandyTV:n katselu tapahtuu aina selainpohjaisesti sekä mobiilissa että tietokoneella. SalibandyTV:n Android- ja iOS-sovellukset ovat siis striimaamista varten, eivät katselua. SalibandyTV:n käyttö ja katselu vaatii aina kirjautumisen.

SalibandyTV:ssä seurat voivat lähettää sekä maksullisia että maksuttomia lähetyksiä. SalibandyTV:n tarjontaan kuuluvat kaikki Salibandyliiton alaiset ottelut F-liigaa lukuunottamatta. Samasta palvelusta voi siis jatkossa katsoa otteluita pienimmistä junioreista aina naisten 1. divisioonaan ja miesten Inssi-Divariin sekä MAAJOUKKUETIE-otteluista Suomen maaotteluihin. Tuotannoista seurat vastaavat itse. Palvelun käyttö lähetysten tekemiseen on seuroille maksutonta.

Inssi-Divarin kaikki ottelut kaudella 2022-2023 näkyvät SalibandyTV:stä.

Lue myös: Salibandylähetysten ABC – SalibandyTV, Ruutu, F-liigaTV ja YLE

SalibandyTV:n tilannekatsaus

SalibandyTV:n alku on ollut vauhdikas, sillä palveluun on rekisteröitynyt jo yli 6000 katselijaa, reilut 80 seuraa ja otteluita on striimattu noin 150 – ja määrät kasvavat koko ajan.

SalibandyTV:stä on edelleen käytössä betaversio. Otteluiden striimaaminen ja katselu onnistuvat kuitenkin normaalisti.

Palvelun maksutoiminnot otetaan käyttöön alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen viikolla 39 (26.9.-2.10.). Toisin sanoen myös Inssi-Divarin ottelut ovat vielä katsottavissa maksutta. Maksutoimintojen rakentaminen on hyvässä vauhdissa kumppanien kanssa. Palvelun vakauteen ja toimintaan halutaan vielä kuitenkin hakea muutamia varmistuksia ennen maksutoimintojen julkaisua. Jatkossa jokainen joukkue ja seura voi vapaasti päättää pyytääkö maksua ottelusta vai ei.

Tällä viikolla palvelua on monin viilattu taustoilla toimivammaksi – ja kehitystyö jatkuu tiiviinä. Esimerkiksi palvelun vakauteen ja tallenteiden muodostumiseen on kiinnitetty huomiota. Palaute ja vuoropuhelu lajin striimaajien kanssa on ollut erittäin tiivistä ja rakentavaa. Tuoreeltaan SalibandyTV:seen lisättiin muun muassa toiminto, että striimauksen voi aloittaa (20min) ennen ottelun virallista alkamisaikaa. Lisäksi joko viikonlopun aikana tai alkuviikosta julki menee tallennetoiminto, josta kaikki ottelutallenteet voi ladata omaan käyttöön. Kovasti toivotut tulostaulu ja -kellotoiminnot lisätään palveluun lokakuun aikana.

Ensi viikolla julkaistaan kattava Q&A-paketti, joka vastaa valmiiksi isoon osaan sekä katselijoiden että striimaajien kysymyksistä. Tätä pakettia on rakennettu yhdessä erityisesti striimaajien kanssa. Lokakuun aikana on tarkoitus myös luoda ns. kehittäjien foorumi, jossa striimaajat ja SalibandyTV:n ylläpitäjät pääsevät yhdessä entistä paremmin kehittämään palvelua.

– SalibandyTV ei ole vielä valmis. Pyrimme tekemään palvelusta mahdollisimman hyvän kaikille käyttäjäryhmille. Nyt alkuun keskitymme voimakkaasti ns. peruskallion rakentamiseen eli siihen, että palvelun perusasiat toimivat hyvin ja luotettavasti. Sitten lisäilemme ominaisuuksia pala kerrallaan. Toiveiden tynnyri ominaisuuksien osalta on todella kattava, Salibandyliiton viestintäjohtaja Jussi Ojala taustoittaa ja jatkaa:

– Vuoropuhelu seurojen ja striimaajien kanssa on ollut vilkasta viime viikot ja kuukaudet – palaute ja vastaanotto on ollut positiivista ja innostunutta. Monet ovat heti nähneet SalibandyTV:n potentiaalin ja mahdollisuudet – se lämmittää kovasti.

Jos SalibandyTV:stä tulee mitä tahansa kysyttävää tai kommentoitavaa, niin kannattaa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä osoitteeseen salibandytv@salibandy.fi.

Tärkeitä linkkejä:
Näin katselet SalibandyTV:tä
Näin striimaat SalibandyTV:stä
SalibandyTV:n tuki

Jaa artikkeli