SalibandyTV striimausohjeet

SalibandyTV on Salibandyliiton uusi videoalusta, joka on julkaistu elokuussa 2022. Palvelu sisältää verkkosivun sekä striimausovellukset.

Verkkosivu: https://salibandy.tv

iOS-app: https://apps.apple.com/us/app/salibandytv-broadcaster/id1640440344?uo=2
Android-app: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.salibandystreamer&hl=fi

SalibandyTV:n tilanne on tällä hetkellä se, että palvelusta on julki betaversio. Palvelu on kuitenkin jo laajassa käytössä – sinne on rekisteröitynyt yli 100 seuraa ja yli 10 000 katselijaa.

SalibandyTV:n katselu tapahtuu aina selainpohjaisesti sekä mobiilissa että tietokoneella. SalibandyTV:n Android- ja iOS-sovellukset ovat striimaamista varten, eivät katselua.

SalibandyTV:n tarjontaan kuuluvat kaikki Salibandyliiton alaiset ottelut F-liigaa lukuun ottamatta. Samasta palvelusta voi siis jatkossa katsoa otteluita pienimmistä junioreista aina naisten 1. divisioonaan ja miesten Divariin sekä MAAJOUKKUETIE-otteluista Suomen maaotteluihin. Myös salibandyotteluita ja -turnauksia, jotka eivät ole Salibandyliiton alaisia on mahdollista striimata ja katsella SalibandyTV:stä.

Tuotannoista seurat vastaavat itse. Palvelun käyttö lähetysten tekemiseen on seuroille maksuton.

Osa SalibandyTV:n otteluista on maksullisia ja osa maksuttomia. Seurat saavat itse päättää pyytävätkö ottelulähetyksistä maksua. Maksullisuudesta lisätietoa: SalibandyTV:n maksulliset lähetykset

SalibandyTV striimausohjeet seuroille

– Avaa osoite salibandy.tv

– Seuran tarvitsee ensin rekisteröityä palveluun. Tämä tehdään koko seuran osalta vain yhden kerran: rekisteröityminen tapahtuu REKISTERÖI SEURA -sivulla osoitteessa: https://salibandy.tv/addNewSub

– Seurojen tulee sisäisesti koordinoida (tarvittaessa Salibandyliiton viestinnän avustuksella), että kuka seurasta käy rekisteröimässä seuran. REKISTERÖI SEURA -sivulle syötetään perustiedot seurasta. Logo ja seurasivu kansikuva lisätään SalibandyTV:seen Salibandyliiton toimesta.

– Rekisteröitymisen jälkeen verkkosivuston HALLINTAPANEELISTA voi hallita ja lisätä seuran alle käyttäjiä, jotka voivat striimata.

– Kun kirjaudut palveluun seuran hallintakäyttäjänä, niin muista kirjautuessa klikata kohtaa KIRJAUDU HALLINTAKÄYTTÄJÄNÄ. Näin striimaaminen onnistuu.

– Mobiilisovelluksella striimaaminen tapahtuu siten, että ottelu käydään ensin luomassa verkkosivujen HALLINTAPANEELISTA klikkaamalla toimintoa LISÄÄ OTTELU. Siellä asetetaan ottelulle mm. nimi, ajankohta, joukkueet, kesto sekä onko kyseessä sarja- vai harjoituspeli. Tämä jälkeen avaat ja kirjaudut Android- tai iOS-sovellukseen, etsit kyseisen ottelun ja alat striimata. Betaversiossa striimausapplikaatiossa ei ole vielä esim. tulosseurantaa tai ottelukelloa, mutta nämä pyritään lisätään sinne lähiaikoina.

– SalibandyTV:seen voi striimata myös muilla yleisillä striimaussovelluksilla, esim. Tricaster, Open Broadcaster, Wirecast jne. Ottelu käydään ensin luomassa verkkosivujen HALLINTAPANEELISTA klikkaamalla toimintoa LISÄÄ OTTELU. Siellä asetetaan ottelulle mm. nimi, ajankohta, joukkueet, kesto sekä onko kyseessä sarja- vai harjoituspeli. Tämä jälkeen ottelulle muodustuu striimiavain ja muut tarvittavat tiedot, jonka syöttämällä striimisovellukseen saat striimin toteutettua. Tiedot löytyvät ottelun hallintasivulta hallintapaneelin kautta. Täällä voit myös esikatsella striimiäsi ennen ottelun alkua.

– SalibandyTV:ssä seurat voivat lähettää sekä maksullisia että maksuttomia lähetyksiä. Seurat ja joukkueet voivat vapaasti itse päättää lähettävätkö otteluita maksullisina vai maksuttomia. Maksulliset lähetykset ovat kätevä tapa hankkia tuloja seuratoiminnan tueksi. Maksullisten lähetysten tekeminen SalibandyTV:seen menee siten, että jokainen palveluun rekisteröitynyt (ja maksullisia lähetyksiä tekevä) seura tekee Visma Payn kanssa sopimuksen. Maksullisuus SalibandyTV:seen on rakennettu siten, että mahdollisimman suuri prosenttiosuus lähetystuloista tiliytyy suoraan seuralla, noin 70-80 prosenttia. Ottelulähetysten ostaminen tapahtuu SalibandyTV:n verkkosivujen kautta valitsemalla halutun ottelun ja klikkaamalla painiketta ”osta liput”. Kaikki yleisimmät maksutavat ovat käytössä. Lisätietoa maksullisuudesta: SalibandyTV:n maksulliset lähetykset 

– Jos striimaamista tulee mitä tahansa kommentoitavaa tai kysyttävää, niin kannattaa ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä SalibandyTV:n tukeen: https://salibandy.tv/contactus