SalibandyTV nyt livenä – katso tietopaketti salibandyn lähetyksistä

SalibandyTV on aloittanut uuden aikakauden lajin lähetyksissä. SalibandyTV on Salibandyliiton uusi videoalusta, joka kokoaa kattavasti lajin lähetykset yhteen kanavaan. SalibandyTV löytyy osoitteesta salibandy.tv.

SalibandyTV on Salibandyliiton oma palvelu ja se on avautunut elokuussa 2022. Salibandyliitto on sopinut palvelun rakentamisesta suomalaisen Icareus Oy:n kanssa. Yhteistyö on monivuotinen.

SalibandyTV-kokonaisuuteen kuuluvat verkkosivusto osoitteessa salibandy.tv sekä Android– ja iOS-striimaussovellukset. SalibandyTV:n katselu tapahtuu aina selainpohjaisesti sekä mobiilissa että tietokoneella. SalibandyTV:n Android- ja iOS-sovellukset ovat siis striimaamista varten, eivät katselua. SalibandyTV:n käyttö ja katselu vaatii aina kirjautumisen.

SalibandyTV:ssä seurat voivat lähettää sekä maksullisia että maksuttomia lähetyksiä. SalibandyTV:n tarjontaan kuuluvat kaikki Salibandyliiton alaiset ottelut F-liigaa lukuunottamatta. Samasta palvelusta voi siis jatkossa katsoa otteluita pienimmistä junioreista aina naisten 1. divisioonaan ja miesten Inssi-Divariin sekä MAAJOUKKUETIE-otteluista Suomen maaotteluihin. Tuotannoista seurat vastaavat itse. Palvelun käyttö lähetysten tekemiseen on seuroille maksutonta.

Lue myös: Salibandylähetysten ABC – SalibandyTV, Ruutu, F-liigaTV ja YLE

Mikä on SalibandyTV:n tarkoitus?

SalibandyTV:llä on kolme selkeää tavoitetta: 1. Palvella mahdollisimman hyvin seurojen tarpeita, 2. Kaikki salibandy samassa kanavassa ja 3. Käyttäjäystävällinen ja toimintavarma palvelu.

– Koko homman pihvi on se, että teemme tätä aidosti suomalaiselle salibandylle ja salibandyseuroille. Liitto ja muutamat sidosryhmät investoivat tähän, ja kun seura tuottaa lähetyksen SalibandyTV-palveluun, niin siitä tiliytyy automaattisesti suoraan seuralle 70–80 prosenttia lähetystuotoista. Näin korkeisiin jakoprosentteihin ei olla aiemmin päästy. Näin seurat saavat pätevän tavan hankkia resursseja toimintaansa.

SalibandyTV keskittää F-liigaa lukuunottamatta kaikki salibandylähetykset yhteen paikkaan. Avaintekijänä tässä on se, että palveluun voi tuottaa sekä maksullisia että maksuttomia lähetyksiä.

– Hienointa tässä on se, että pääsemme tekemään tätä niin laajalle yleisölle. Vuosittain striimataan tuhansia otteluita ja käyttäjiä on monenlaisia, siinä on tietysti haasteensa ja se on myös valtava mahdollisuuus. Jostain mediasta lähes kaikki pelit nykyään tulevat – on upea juttu saada kaikki yhteen palveluun, SalibandyTV:n rakentamisesta vastaavan Icareuksen kehitysjohtaja Mikko Karppinen kommentoi.

Mikä on SalibandyTV:n tilanne nyt?

SalibandyTV:n tilanne on tällä hetkellä se, että palvelusta on julki betaversio. Palvelu on jo useiden seurojen käytössä, vaikka virallinen lanseeraus tapahtuukin vasta tämän uutisen/tiedotteen myötä. Palveluun on rekisteröitynyt noin 90 seuraaa ja vajaat 8000 katselijaa.

Vaikka kyseessä on betaversio, niin otteluiden striimaaminen ja katselu onnistuvat normaalisti.

– Pyrimme tekemään palvelusta mahdollisimman hyvän kaikille käyttäjäryhmille. Nyt alkuun keskitymme voimakkaasti ns. peruskallion rakentamiseen eli siihen, että palvelun perusasiat toimivat hyvin ja luotettavasti. Sitten lisäilemme ominaisuuksia pala kerrallaan. Toiveiden tynnyri ominaisuuksien osalta on todella kattava, viestintäjohtaja Ojala taustoittaa ja jatkaa:

– Vuoropuhelu seurojen ja striimaajien kanssa on ollut vilkasta viime viikot ja kuukaudet – palaute ja vastaanotto on ollut positiivista ja innostunutta. Monet ovat heti nähneet SalibandyTV:n potentiaalin ja mahdollisuudet – se lämmittää kovasti.

Seuraava merkittävä lisäys palvelun ominaisuuksiin ovat maksutoiminnot. Ne lisätään vaiheittain alkaen viikolla 38 (19.-25.9.) palveluun. Toiminnot on rakennettu mahdollisimman helpoiksi seuroille yhteistyössä Visma Payn kanssa. Seurat ja joukkueet voivat itse päättää muutamista tarjolle tulevista vaihtoehdoista hinnat lähetyksille – ja tietenkin ottelut voi lähettää myös maksuttomina.

Lisäksi esimerkiksi pelikello- ja tulostaulutoiminnot tuodaan SalibandyTV:n striimaussovelluksiin lokakuun aikana.

– SalibandyTV:n osalta olen täysin vakuuttunut, että siitä tulee vaikuttava ja merkittävä juttu seuroille, katsojille ja koko lajille – ottaa vain vähän aikaa tässä alkusyksystä, että pääsee vauhtiin. Pidämme lajiyhteisön, seurat ja striimaajat ajan tasalla SalibandyTV:n kehitysaskelista ja vähitellen mukaan lisättävistä toiminnoista, Ojala kertoo.

Näin katselet SalibandyTV:tä

– Avaa osoite salibandy.tv.

– SalibandyTV:n katselu tapahtuu aina selainpohjaisesti sekä mobiilissa että tietokoneella. SalibandyTV:n Android- ja iOS-sovellukset ovat striimaamista varten, eivät katselua.

– Palvelun käyttö ja katselu vaatii aina kirjautumisen. Katselutunnukset saat luotua kohdasta ”REKISTERÖIDY”. Kun olet saanut tunnukset luotua, niin mene kohtaan ”KIRJAUDU” ja valitse ”KÄYTTÄJÄNÄ”.

– SalibandyTV:n tarjontaan kuuluvat kaikki Salibandyliiton alaiset ottelut F-liigaa lukuun ottamatta. Samasta palvelusta voi siis jatkossa katsoa otteluita pienimmistä junioreista aina naisten 1. divisioonaan ja miesten Divariin sekä MAAJOUKKUETIE-otteluista Suomen maaotteluihin. Myös salibandyotteluita ja -turnauksia, jotka eivät ole Salibandyliiton alaisia on mahdollista striimata ja katsella SalibandyTV:stä.

– Tuotannoista seurat vastaavat itse. Palvelun käyttö lähetysten tekemiseen on seuroille maksuton.

– Osa SalibandyTV:n otteluista on maksullisia ja osa maksuttomia. Seurat saavat itse päättää pyytävätkö ottelulähetyksistä maksua. Beta-vaiheessa maksutoiminto ei kuitenkaan ole vielä käytössä, joten kaikki ottelut ovat katseltavissa maksuttomasti.

Näin striimaat SalibandyTV:stä

– Avaa osoite salibandy.tv

– Seuran tarvitsee ensin rekisteröityä palveluun. Tämä tehdään koko seuran osalta vain yhden kerran: rekisteröityminen tapahtuu REKISTERÖI SEURA -sivulla osoitteessa: https://salibandy.tv/addNewSub

– Seurojen tulee sisäisesti koordinoida (tarvittaessa Salibandyliiton viestinnän avustuksella), että kuka seurasta käy rekisteröimässä seuran. REKISTERÖI SEURA -sivulle syötetään perustiedot seurasta. Logo ja seurasivu kansikuva lisätään SalibandyTV:seen Salibandyliiton toimesta.

– Rekisteröitymisen jälkeen verkkosivuston HALLINTAPANEELISTA voi hallita ja lisätä seuran alle käyttäjiä, jotka voivat striimata.

– Kun kirjaudut palveluun seuran hallintakäyttäjänä, niin muista kirjautuessa klikata kohtaa KIRJAUDU HALLINTAKÄYTTÄJÄNÄ. Näin striimaaminen onnistuu.

– Mobiilisovelluksella striimaaminen tapahtuu siten, että ottelu käydään ensin luomassa verkkosivujen HALLINTAPANEELISTA klikkaamalla toimintoa LISÄÄ OTTELU. Siellä asetetaan ottelulle mm. nimi, ajankohta, joukkueet, kesto sekä onko kyseessä sarja- vai harjoituspeli. Tämä jälkeen avaat ja kirjaudut Android- tai iOS-sovellukseen, etsit kyseisen ottelun ja alat striimata. Betaversiossa striimausapplikaatiossa ei ole vielä esim. tulosseurantaa tai ottelukelloa, mutta nämä pyritään lisätään sinne lähiaikoina.

– SalibandyTV:seen voi striimata myös muilla yleisillä striimaussovelluksilla, esim. Tricaster, Open Broadcaster, Wirecast jne. Ottelu käydään ensin luomassa verkkosivujen HALLINTAPANEELISTA klikkaamalla toimintoa LISÄÄ OTTELU. Siellä asetetaan ottelulle mm. nimi, ajankohta, joukkueet, kesto sekä onko kyseessä sarja- vai harjoituspeli. Tämä jälkeen ottelulle muodustuu striimiavain ja muut tarvittavat tiedot, jonka syöttämällä striimisovellukseen saat striimin toteutettua. Tiedot löytyvät ottelun hallintasivulta hallintapaneelin kautta. Täällä voit myös esikatsella striimiäsi ennen ottelun alkua.

SalibandyTV:n tuki

SalibandyTV:n tukipalvelut vastaavat ja auttavat nopeasti sekä katsojien että striimaajien kysymyksiin. Tuesta huolehtivat SalibandyTV:n kanavakoordinaattori Atte Palonen ja Salibandyliiton viestintäjohtaja Jussi Ojala yhteistyössä SalibandyTV:n ylläpitäjän Icareus Oy:n kanssa.

– Lupaamme vastata ihan jokaiseen yhteydenottoon – tuli se sitten somessa, puhelimitse, meilillä tai mistä tahansa. Yhteydessä kannattaa olla matalalla kynnyksellä, tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan. Panostamme erityisesti SalibandyTV:n alkumetreille tukitoimintoihin, liiton viestintäjohtaja Ojala kommentoi.

SalibandyTV:n tuen yhteystiedot: https://salibandy.fi/fi/info/lahetykset/salibandytv-tuki/

Infoja salibandylähetyksistä kootusti: https://salibandy.fi/fi/info/lahetykset/

Edit 29.9.2022: Artikkelia muokattua rekisteröityjen seurojen ja katsojien määrien osalta. 

Jaa artikkeli