Lajiyhteisön tuki korvaamatonta Josballe - "Joukkueen voittaessa voitetaan itsekin"

Josban yleisöstä löytyy monenlaista porukkaa täydeltä ikähaitarilta: tulevia sekä entisiä pelaajia, heidän vanhempiaan, perheitään ja ystäviä.

Inssi-Divarissa nähtiin lauantai-iltana suurimaalinen trilleri, kun toisistaan mittaa Joensuussa ottivat Josba ja ÅIF. Ottelu oli tasaista ja kovaa, kuten kotijoukkueen kapteeni Aapo Hämäläinen kiteytti: ”Tivolia päästä päähän koko matsi”.

Kun panokset ovat kovat, myös yleisön kannustus on kovaa ja sitä panokset illan ottelussa olivat. Josba taistelee viime kausista poiketen pysyäkseen poissa pudotuskarsinnoista. Sarjataulukosta Josba löytyy sijalta 11, ÅIF:n pitäessä sijaa 13.

Ensimmäisessä erässä Josba otti vahvan otteen pelistä viedessään erän nimiinsä lukemin 5-2. Toiseen erään vieraat nousivat peliin mukaan iskien Josban verkkoon neljä maalia. Kolmannen erän alussa Josba sai kasvatettua johtoaan kahdella ylivoimamaalilla, eikä ÅIF:n loppukiri riittänyt ottelun päättyessä 9-8.

Kotiyleisön tuki keräsi kiitosta pelaajilta. ”Hienoa että yleisöä on tullut näin paljon katsomaan ja antamaan meille tukensa, vaikka on ollut tappioputki alla, eivät ole meitä hylänneet,” Hämäläinen sanoo.

Myös hattutempun iskenyt Joni Hiltunen huomasi yleisön energian: ”Tunnetta oli kyllä ja sitä riitti, ihan pukukopista asti otettiin tunnetila tänään ja se näkyi myös yleisössä, se tarttui tosi moneen tänään täällä hallissa”.

Yleisöstä löytyy monenlaista porukkaa täydeltä ikähaitarilta: tulevia sekä entisiä pelaajia, heidän vanhempiaan, perheitään ja ystäviä. Josballa yleisömäärät ovat hyviä pelistä toiseen ja siitä organisaation sisällä ollaan hyvin kiitollisia. Erityisen ylpeitä ollaan siitä, kuinka yleisössä on suuri joukko ihmisiä, jotka ovat mukana vuodesta toiseen, kertoo Josban joukkueenjohtaja, ottelupäällikkö ja seura-aktiivi Tanja Ahtiainen.

Yksi näistä vuodesta toiseen katsomossa peliä seuraavista on Johanna Turpeinen. Pelistä toiseen hallille saa tulemaan rakkaus lajia kohtaan. Peliä on myös viihdyttävä katsella, nuori joukkue on teknisesti taitava ja heillä on rohkeutta yrittää. Yleisössä istuva Jani Kosonen kommentoi ennen peliä, kuinka kun joukkueella on pelihuumori päällä, on vauhdikkaita otteluita ja peleissä tapahtuu paljon. Viihdyttävää ja tapahtumarikasta peliä saimmekin todistaa.

Jotta nämä ottelutapahtumat ovat mahdollisia, vaatii se useiden ihmisten työpanoksen. Vapaaehtoisia tarvitaan muun muassa toimitsijoiksi, pallotytöiksi ja -pojiksi, kahvioihin ja järjestyksenvalvojiksi. Työtä on paljon, mutta se antaa myös paljon takaisin. Lajiyhteisöön kuuluminen on parasta ja peleissä eletään mukana; voitetaan itsekin joukkueen voittaessa, kertoo Ahtiainen.

Lajiyhteisö joukkueen takana on vahva. Tapahtumien eteen tehdään kovasti töitä suurella sydämellä. Yleisö pysyy joukkueen takana vaikeuksista huolimatta ja ottelutapahtumat tuovat laji-ihmiset yhteen.