Inssi-Divarin runkosarja loppusuoralla – isoja asioita vielä auki

Inssi-Divarissa on vielä paljon auki, kun 26 kierroksen runkosarjaa on pelaamatta joukkueesta riippuen yhdestä neljään ottelua. Niin runkosarjan voitto ja liigakarsintaan jatkavat kuin liikenne alaspäinkin ovat vielä lukitsematta.

Runkosarjan viimeinen kierros pelataan 10. maaliskuuta.

F-liigakarsinnassa Inssi-Divarin sijoille 1-6 sijoittuneet joukkueet sekä F-liigan sijoille 11 ja 12 jääneet joukkueet pelaavat kaksivaiheiset pudotuspelit paras viidestä -järjestelmällä. Karsinnan 2. vaiheen voittajat (kaksi joukkuetta) pelaavat F-liigassa kaudella 2024-25.

Kärkikolmikoksi on jo varmistunut M-Team, LNM sekä viidesti perättäin voittanut Tiikerit, ja helsinkiläiset ponnahtivat nyt kärkipaikalle ”Niittarien” voittoputken katkettua Raumalla yllättävin murskalukemin. Liigakarsintapaikoilla ovat vielä nyt myös Rangers (24 ottelua), SalBa (24) ja O2-Jyväskylä (25), mutta keskisuomalaisten kanssa tasapisteissä eli 39:ssä vaanii Koovee, jolla on jäljellä vielä kolme ottelua. Sen takana on 24 kertaa pelanneella mutta tappioputkeen luisuneella Hawksilla 37 pistettä.

Taulukon alapäässä viimeinen putoaa suoraan Suomisarjaan. Divarikarsinnassa sijoille 12-13 sijoittuneet joukkueet ja Suomisarjan kolmen lohkon kaksi parasta joukkuetta (yhteensä kahdeksan joukkuetta) pelaavat kolmivaiheiset pudotuspelit paras kolmesta -systeemillä. Toisen ja kolmannen vaiheen voittajat (kolme joukkuetta) pelaavat Inssi-Divarissa kaudella 2024-25.

Jumbosijalla oleva nousijalla Konnilla on pelaamatta kaksi ottelua ja takamatkaa karsimaankaan kuusi pistettä. Toiseksi viimeisenä oleva ÅIF ei eää voi säilyä suoraan, ja karsintoihin voi valmistautua myös Karhut. Sillä on pelaamatta enää yksi ottelu ja edellä kolmen pisteen päässä häämöttävällä Josballa vielä peräti neljä ottelua jäljellä.

Kuva tammikuun jäähalliottelusta SalBa–Karhut: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli