O2-Jyväskylä kiinnitti neljä nuorta lupaustaan – joukossa 15-vuotias supertalentti

Inssi-Divarissa pelaava O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkue on solminut neljä merkittävää jatkosopimusta nuorten huippulupaustensa kanssa. Seuran omat kasvatit Aatu Knuuti, Matias Knuuti, Marius Niemelä ja Arttu Saikkonen solmivat kukin kaksivuotisen jatkosopimuksen Ampparien kanssa.

Nelikosta erityisesti vasta 15-vuotias Aatu Knuuti on ehtinyt tällä kaudella hämmästyttää monet lajin seuraajat. Nuori mies on takonut 17 ottelussa kovat pisteet 19+21=40, jolla hän johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä ja on koko sarjan pörssissä viidentenä. Huomionarvoista on, että Knuutin tehotilasto on peräti 25 pykälää plussan puolella.

Sarjan valmentajat valitsivat nuoren hyökkääjän Divarin joulukuun pelaajaksi.

– Suurin syy jatkosopimuksen solmimiseen oli se, että saan pelata jo tässä iässä divaria melko suuressa roolissa. Se on varmasti tulevaisuuden kannalta hyvä asia. Muutenkin tässä ympäristössä reenaaminen on tuntunut hyvältä, Knuuti kommentoi.

– Isona tavoitteenani olisi pelata jossain liigajengissä melko isossakin roolissa, ja tietysti myös nuorempana U17- ja U19-maajoukkueisiin pääseminen on ihan hyvä tavoite, hän miettii.

O2-Jyväskylän miesten tilanteen Knuuti näkee valoisana.

– Joukkueena olemme tällä hetkellä menossa oikeaan suuntaan. Varmasti vielä voimme parantaa ja saavuttaa pudotuspelipaikan jo tällä kaudella. Tulevaisuudessa odotan myös hyvää menestystä joukkueelta, ja varmasti pelaajistollamme on potentiaalia olla todella hyvä joukkue divarissa, Knuuti näkee.

Toiveena entistä omavaraisempi joukkue

Ampparien urheilutoimenjohtaja Tuomas Pulkkinen pitää nyt solmittuja sopimuksia merkittävinä joukkueen ja seuran tulevaisuuden kannalta.

– Aatu, Matias, Marius ja Arttu kuuluvat Ampparien potentiaalisimpiin junioripelaajiin. On erityisen ilahduttavaa jatkaa yhteistä matkaa pelaajien kanssa myös tulevaisuudessa. Meneillään oleva kausi on osoittanut heidän kykenevän jo nyt tuottavaan pelaamiseen aikuisten pääsarjatasolla. Haluamme antaa kaiken tukemme ja osaamisemme pelaajien kehittymiselle kohti huippua, Pulkkinen sanoo.

Pulkkisen mukaan O2:n miesten edustusjoukkueen ikärakennetta on pyritty jo muutaman kauden ajan nuorentamaan hallitusti.

– Junioripelaajia on ajettu sisään osaamisen perusteella samalla kun kokeneemmat pelaajat ovat johtaneet joukkuetta. Tulevaisuudessa edustusjoukkueemme koostuu toivottavasti entistäkin suuremmalta osin Ampparien junioripolun läpikäyneistä pelaajista. Tällä hetkellä suunta näyttää erittäin lupaavalta. Odotan muutaman uuden junioripelaajan lyövän läpi myös edustusjoukkueessa seuraavan vuoden aikana, Pulkkinen miettii.

Jatkosopimuksen solmineiden pelaajien perustiedot:

Aatu Knuuti
-15 vuotta
– Hyökkääjä
-Toinen kausi edarissa
-Sopimus kevääseen 2025
-Tämän kauden pörssit (tilanne 16.1.2023): 19+21=40

Matias Knuuti
-18 vuotta
-Puolustaja
-Toinen kausi edarissa
-Sopimus kevääseen 2025
-Tämän kauden pörssit (tilanne 16.1.2023): 6+9=11

Marius Niemelä
-16 vuotta
-Hyökkääjä
-Toinen kausi edarissa
-Sopimus kevääseen 2025
-Tämän kauden pörssit (tilanne 16.1.2023): 16+13=29

Arttu Saikkonen
-18 vuotta
-Hyökkääjä
-Toinen kausi edarissa
-Sopimus kevääseen 2025
-Tämän kauden pörssit (tilanne 16.1.2023): 4+3=7

Kuvat: Esa Jokinen

Jaa artikkeli