Inssi-Divari neljänneksen merkkipaalulla: LNM:n meno ei hyydy

Inssi-Divarin 26 kierroksen runkosarjasta on pelattu noin neljännes, ja kärjessä porskuttaa viime kevään melkein F-liigajoukkue Limingan Niittomiehet takanaan pisteen päässä Koovee ja Josba.

Lue myös: Inssi-Divarin ja Naisten Divarin ottelut katsottavissa SalibandyTV:ssä – näin lunastat katseluoikeudet

LNM ylsi viime keväänä yhden voiton päähän F-liigasta eikä tahti ole juuri heikentynyt, vaikka joukkueen tähtipelaajia liigaan lähtikin. Ainoat pistemenetykset ovat tulleet jatkoaikatappiossa M-Teamille sekä vasta jatkoajalla irronneessa voitossa Happee Steamersista.

Liki yhtä vahva on syksy ollut Kooveella, jolla neljän kolmen pisteen ja yhden jatkoaikavoiton lisäksi on tahraa vain tappio LNM:lle. Kolmantena oleva Josba sen sijaan on ehtinyt pelata kaksi ottelua kärkikaksikkoa enemmän, ja tappioitakin on kolme. Pistekeskiarvolla mitattuna on kolmanneksi vahvin saldo kuudesta pelistään kolme peliajalla ja kaksi jatkoajalla voittaneella Tiikereillä.

Hännillä totuttelee Inssi-Divarin vauhtiin ainoana vielä ilman avausvoittoa Konnat, joka pelaa ensi kertaa maan toiseksi ylimmällä tasolla.

Karhut on sarjataulukossa yhdeksäntenä mutta Karhujen pelaaja pistepörssissä ykkösenä, kun Eero Vanhatalo on aloittanut melkein kaksi maalia per peli -tahdilla latomalla seitsemässä ottelussa tehot 13+6. Syyskuun kuukauden pelaajaksi valittu LNM:n Mika Hirsikorpi on nyt kakkosena kuuden ottelun saldolla 9+5. Samoin on 14 tehopisteeseen ehättänyt O2-Jyväskylän Markus Manninen (7+7).

Tulospalveluun

Runkosarjan jälkeen jatkavat sarjan kuusi parasta F-liigan karsintaan haastamaan F-liigan häntäkaksikon. Inssi-Divarissa sijoille 12 ja 13 päätyvät taistelevat sarjapaikoistaan kahdeksan joukkueen karsinnassa, jossa on Suomisarjan kolmesta lohkosta kustakin kaksi parasta. Inssi-Divarissa jumboksi jäävän haukkaa putoamispeikko Suomisarjan syövereihin.

Lue myös: Kelpaako piste -podcast ruotii Inssi-Divaria

Sarja jatkuu viikonloppuna näin:

Pe 20.10.

Klo 18.30 Hawks – Rangers
Klo 18.30 Tiikerit – Koovee

La 21.10.

Klo 14.00 SalBa – ÅIF
Klo 17.00 Josba – Happee Steamers
Klo 17.00 LNM – SaiPa

Su 22.10.

Klo 14.00 Konnat – SaiPa
Klo 15.30 M-Team – Tiikerit

Kuvat: Henri Keränen ja Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli