SalBa räjäytti yleisöennätyksen – jäähallipeli houkutteli lehtereille yli 3 000 katsojaa!

Raumalla koettiin lauantaina aikamoinen salibandytapahtuma, kun kotijoukkue SalBa veti Rauman Kivikylän Areenalle eli Äijänsuon jäähalliin Inssi-Divarin peliin peräti 3 083 katsojaa. Se on tottakai seuran ennätys. Kun vastustajaksi oltiin saatu rakkaan naapurikaupungin Porin Karhut, se toi vielä oman extra-latauksen tähän kasitien derbyyn.

Raumalainen mm. harrastajateatteripiireistä tuttu esiintyjä Onni Kivikaarre sai kunnian laulaa ennen peliä Satakunnan laulun.
– Oli itselleni ihan uusi kokemus. Olihan se jännittävää, kun koko halli hiljeni kuuntelemaan. Isoin kynnys on itse päästää suustaan ensimmäinen ääni, mutta sitten kun jää oli rikottu, niin kyllähän se siitä meni ihan omalla painollaan, jutteli Kivikaarre.
– Oli kyllä hienoa vetää! Ja olo on kiitollinen että tällaista tilaisuutta tarjottiin. Upea kokemus!

Onni Kivikaarre lauloi tapahtuman aluksi upeasti Satakunnan laulun.

SalBa vei ottelun riemastuttavasti maalein 5-2 (1-1, 2-0, 2-1). Kotijoukkueen maaleista vastasivat Tomi Lahti, Marius Suominen, Niko Kaerla, Jani Lehtoniemi ja Tuomas Arola. Kelpasi siinä sinipaitaisen kotijoukkueen tuuletella osumia ennätysyleisön hurratessa.
Porilaisten molemmat osumat teki puolestaan Juho Myllyharju.

SalBan Marius Suominen huudatti yli 3000-päistä yleisöä komealla rankkarilla.

SalBan pelaaja Tomi Lahti halusi taiston tauottua myös kiittää kaikkia vapaaehtoisia ja seuran tekijöitä, jotka mahdollistivat tapahtuman.
– Huikea tapahtuma ja oli ihan mahtavaa päästä pelaamaan tuollaisen yleisön edessä. Uskon, että tästä tapahtumasta jäi monelle muistoja, joita voi muistella vielä pitkään, Lahti totesi.
– Peli itsessään oli ehkä hieman tylsää asemasotaa ja odottelua. Olimme ehkä tuon verran aktiivisempia, mitä tulos osoittaa ja ansaitsimme näin voiton.

Idea jäähallipelin järjestämiseen tuli SalBan toiminnanjohtaja Joni Rokosan mukaan viime kauden lopulla.
– Kausi oli mennyt hyvin ja tiesin, että joukkue vahvistuu täksi kaudeksi. Piti keksiä jotain spesiaalia ja jäähallipeli oli sellainen, Rokosa avasi.
Riskiarvioiden tekemisen jälkeen kuvio selkeni.
– Mietittiin onnistutaanko vaadittavissa tehtävissä. Sen jälkeen ajateltiin pelkästään mahdollisuuksia, Rokosa jatkoi.

Maalin tehneellä pitkän linjan salbalasella Tomi Lahdella oli hallissa oma fanikatsomo.

Tapahtuman rakentaminen vaati totta kai niin aikaa kuin rahaakin, mutta ennen kaikkea ison ryhmän talkoolaisia.
– Heitä on ollut liki sata. Tapahtuman kulut asettuivat sinne 18 000 euroon. Kun väkeä saatiin paikalle tämä määrä ja jo ennakkomyynti oli hyvää, talouden puolesta ei ollut riskiä. Voitolle päästiin, iloitsi Rokosa.
– Tähän sarjatasoon nähden tavoite oli kova, eli se 3 000 katsojaa.

Joni Rokosa jakoi kiitokset ensin omalle vaimolle.
– Vaimolle, joka on tietynlainen voimavara minulle aina näissä projekteissa. Nimiä olisi paljonkin, mutta SalBasta Sanna Nurmelle, Mika Puhakalle, Sanna Lähteelle ja Mikko Immoselle erityisen isot kiitokset. Samoin ilman Rauman Lukon ja Rauman kaupungin osaavia työntekijöitä tästä tapahtumasta ei olisi tullut yhtään mitään, Rokosa muistutti.
Hienosti SalBa huomioi myös pelin aikana kaikki vapaaehtoiset kuulutuksilla ja laittamalla talkoolaisten nimilistan pyörimään useampaankin kertaan mediakuutiolle.

SalBan puheenjohtaja Sanna Nurmi oli myös mielissään, kun väkeä oli saapunut runsain määrin paikalle.
– Tosi hieno juttu ja tapahtuma meidän seuralle ja koko satakuntalaiselle salibandylle, totesi Nurmi.
– Tämä on tietenkin vaatinut paljon vapaaehtoistyötä, mistä iso kiitos. Rokosa on hienosti johtanut tätä ja kaikilla meillä on ollut erilaisia rooleja.
Ottelutapahtuman vastaavana toiminut Nurmi uskoi, että tällaisia tapahtumia voi tulla tulevaisuudessa lisääkin.
– Rauman Lukon ottelutapahtumatiimin kanssa on ollut helppoa tehdä yhteistyötä, Nurmi vielä lisäsi.

SalBan puheenjohtaja Sanna Nurmi toimi ottelutapahtuman vastaavana.

Jäähallin käytäviltä ja lehtereiltä löytyi paljon vuosien aikana raumalaisen salibandyn eteen töitä tehneitä pelaajia ja toimihenkilöitä.
Yksi heistä oli salibandyn lisäksi myös aikanaan paikallisen pesäpallon ja kaukalopallon taustoilla häärinyt Tomi Nurminen.
– Mahtava tapahtuma, kehui Nurminen,
– Kyllä tämä peittosi sen edellisen jäähallipelin, jonka SalBa järjesti liigassa pelatessaan.
Nurmisen viittasi vuoden 2017 joulukuussa pelattuun SalBa-TPS -otteluun, joka sai lehtereille silloin 2 246 katsojaa.
– Tykkään tällaisista tapahtumista. Ja kun tässä on vielä tuo Rauma–Pori -vääntö, niin olen tuossa jo töissä vähän kuittaillut parille porilaiselle työkaverille, naureskeli TVO:lla työskentelevä Nurminen.

Tomi Nurminen piti jäähallipeliä hienona tapahtumana.

Toinen paikallinen salibandylegenda, nykyinen Rauman Lukon liigajoukkueen hieroja, Tomi ”Piko” Pihkoluoma oli hänkin paikalla. Hänen 7-vuotias poikansa taas viihdytti kansaa väliajalla pelatussa minipelissä.
– Tykkään totta kai tällaisista tapahtumista. SalBalla ja Lukolla on ollut aina hyvää yhteistyötä. Nyt kun poika on innostunut lajista, niin tässä on kiva olla mukana. Jääkiekko ja salibandy ovat minun lempilajejani, Pihkoluoma jutteli.
Pihkoluoma omaa myös selvästi ennustajan tai selvännäkijän kykyjä, sillä toisella erätauolla, kun haastattelu tehtiin, numerot olivat 3-1.
– Peliä on vielä jäljellä. Voitto tulee lukemin 5-2, Pihkoluoma heitti.
Ja niinhän siinä sitten kävi!

Ottelun jälkeen joukkue kiitteli isoa ja hyvin kannustanutta yleisöään, joka varmasti poistui tyytyväisenä lumipyryyn koettuaan hienon salibandytapahtuman.
Talkoolaisilla jatkuivat puolestaan hommat, kun kaukalo purettiin, matot rullattiin kasaan ja kaikki tätä tapahtumaa paikalle tuotu välineistö vietiin pois.

Lisää Anssi Koskisen huikeita kuvia tapahtumasta

Teksti: Ari Anteroinen, Rauma
Kuvat: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli