Nea Suominen Naisten Divarin ja Mattias Kokljuschkin Inssi-Divarin kuukauden pelaaja

Kuukauden pelaajiksi salibandyn toiseksi ylimmällä sarjatasolla on valittu Naisten Divarissa Jokereiden Nea Suominen ja Inssi-Divarissa Tiikerien Mattias Kokljuschkin.

Jokerit johtaa Naisten Divaria voitettuaan tähän mennessä kaikki yhdeksän otteluaan, ja Nea Suominen komeilee sarjan pistepörssissä kakkosena kahdeksan ottelun tehoilla 10+12=22. Suominen oli pisteillä kaikissa Jokereiden marraskuun neljässä ottelussa, ja komeimmat saldot 3+1 ja 1+3 syntyivät voitoissa Northern Starsista ja Blue Foxista.

Vuonna 1991 syntynyt Nea Suominen on ehtinyt pelata urallaan 175 liigaottelua Erä III:n, Tiikereiden, EräViikinkien, SB-Pron ja Jokereiden väreissä. Niissä on runkosarjassa syntynyt 93 maalia ja 71 syöttöpistettä. Palkintokaapista löytyy Suomen mestaruus Pron paidassa keväältä 2019.

Tiikerit on inssi-Divarissa kakkosena kaksi pistettä perässä yhden ottelun enemmän urakoinutta M-Teamia. Tiikerit on voittanut 12 ottelustaan viisi peliajalla ja peräti neljä jatkoajalla sekä yhden rangaistuslaukauskisassa. Mattias Kokljuschkin on pistepörssissä kolmantena 12 ottelun tehoilla 15+14=29. Hän merkkautti pisteitä kaikissa Tiikerien marraskuun kolmesta Inssi-Divarin pelistä, ja hurjin ilta oli 8–5-kotivoitossa LNM:stä, kun Kokljuschkinin lavasta lähti neljä maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Mattias Kokljuschkin on edustanut Tiikerien miesten edustusjoukkuetta vuodesta 2018 alkaen, ja tilille on kertynyt 78 liiga- ja 62 divarin runkosarjaottelua. Liigassa tehot ovat olleet 16+7 ja Inssi-Divarissa tähän mennessä 34+23.

Naisten Divarin ja Inssi-Divarin kuukauden pelaajat valitaan sarjojen päävalmentajien äänestyksellä. Osanotto oli tällä kertaa erityisen hyvä, kun äänensä antoi naisissa kahdeksan joukkuetta kymmenestä ja miehissä kaksitoista neljästätoista.

Kuvat viime kaudelta: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli