Inssi-Divarin miesten runkosarja alkaa – kuusi parasta jatkaa F-liigakarsintaan

Inssi-Divarin miesten sarja käynnistyy perjantaina, ja avausviikonlopun ohjelmassa on kaikkiaan kahdeksan ottelua. Edessä on puolen vuoden puristus, sillä runkosarjan päätöskierros pelataan 16. maaliskuuta. Kaikki runkosarjan ottelut nähdään joukkueiden toteuttamina suorina lähetyksinä SalibandyTV:ssä.

Lue: Inssi-Divarin ottelut jälleen suorina SalibandyTV:ssä – kausikortit nyt myynnissä!

Runkosarjassa joukkueet kohtaavat kahdesti eli jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 26 ottelua. Yhteensä otteluita pelataan runkosarjassa 182. Runkosarjan jälkeen joukkueet sijoilta 1 -6 jatkavat F-liigakarsintaan. Sijoille 12 ja 13 sijoittuneet joukkueet karsivat sarjapaikastaan ja 14:nneksi sijoittunut joukkue putoaa Suomisarjaan.

F-liigakarsinnassa Inssi-Divarin  joukkueet sijoilta 1-6 sekä F-liigan 11. ja 12. sijoittunut joukkue pelaavat kaksivaiheiset pudotuspelit paras viidestä -järjestelmällä. Karsinnan 2. vaiheen voittajat (kaksi joukkuetta) pelaavat F-liigassa kaudella 2025-26.

Divarikarsinnan Inssi-Divarin sijoille 12 ja 13 jääneet joukkueet ja Suomisarjan kolmen lohkon kaksi parasta joukkuetta (yhteensä kahdeksan joukkuetta) pelaavat kolmivaiheiset pudotuspelit paras kolmesta -systeemillä. Toisen ja kolmannen vaiheen voittajat (kolme joukkuetta) pelaavat Inssi-Divarissa kaudella 2025-26.

Viime kauden runkosarjan voitti M-Team, jonka lisäksi F-liigakarsintaan ylsivät LNM, Tiikerit, Koovee, SalBa ja Rangers. Konnat putosi Suomisarjaan, ja Happee Steamers ei ilmoittautunut tämän kauden sarjaan. Uusina ovat näin nyt mukana SBS Wirmo ja SB Vantaa. Pisimmälle karsinnoissa etenivät M-Team ja Tiikerit, jotka eivät kuitenkaan lopulta kyenneet pudottamaan FBC Turkua ja EräViikinkejä.

Inssi-Divarin miesten avausviikonlopun ottelut:

Pe 13.9.

Klo 18.30 Hawks–Rangers (lähetykseen)

La 14.9.

Klo 13.30 SaiPa–Koovee (lähetykseen)
Klo 17.00 SB Vantaa–Tiikerit (lähetykseen)
Klo 17.00 Josba–LNM (lähetykseen)
Klo 18.30 ÅIF–O2-Jyväskylä (lähetykseen)

Su 15.9.

Klo 15.00 SaiPa–LNM (lähetykseen)
Klo 15.00 M-Team–Karhut (lähetykseen)
Klo 17.00 Josba–Koovee (lähetykseen)

Jaa artikkeli