Viisisataa pääsarjaottelua – lauantaina Sipoossa juhlistetaan Jan Qvickström-Hellingiä

ÅIF:n lauantain kotiottelussa Happee Steamersia vastaan juhlistetaan Jan Qvickström-Hellingiä, joka on saavuttanut huikean rajapyykin: neljällä eri vuosikymmenellä yhteensä 500 pääsarjaottelua Salibandyliigassa ja Divarissa.

Jan Qvickström-Hellingin ura huipulla alkoi 1998 VFT:ssä, jonka tuo kausi päättyi huikeaan finaalisarjaan Oilersia vastaan ja lopulta hopeamitaleihin.
– Kotipelistä HIFK:ta vastaan taitaa olla ensimmäinen muistikuva, juhlakalu muistelee ensimmäistä kauttaan.
– Sain vahingossa syötettyä pallon Tero Soinojalle kun yritin tehdä vanhanaikaisen. Maajoukkuepelaaja Tero #77 Soinoja laittoi pallon oikeaan yläkulmaan.

VFT:stä matka jatkui vuodeksi Divariin ja M-Teamiin, sitten Blue Foxin liigajoukkueeseen ja 2000 HIFK:n liigajoukkueeseen, joka tuolla kaudella voitti ensimmäisenä suomalaisena miesjoukkueena Euroopan Cupin.

Seuraavat kaksi kautta kuluivat SB Vantaan väreissä, ja 2007 seuraksi vaihtui ÅIF, jossa onkin nyt menossa jo seitsemästoista (!) perättäinen kausi.
– ÅIF:n liiganousu 2019 ja HIFK:n Euroopanmestaruus 2001 ovat varmaan uran kaikkien aikojen kohokohdat. Lopetin tavallaan ”aktiiviuran” jo HIFK:n europanmestaruuskauden jälkeen vuonna 2001. Tämän jälkeen salibandyharrastukseni tärkein osa on ollut se että olen saanut urheilla hyvien kavereiden kanssa omalla paikkakunnallani. Se on varmaan isoin yksittäinen asia, miksi olen pysynyt niin pitkään ÅIF:ssä.

ÅIF:n puuhamies ja sielu Stig Söderholm on täynnä ylistystä luottopelaajalleen.
– Valtavan tärkeä osa joukkuettamme ja seurauskollisuudessaan huippu. Hän on ollut koko uransa samalla kehittämässä ja tukemassa junioripelaajia.

Uran jatkumiseen näin pitkään ei ole yhtä taikatemppua.
– Itsensä haastaminen vanhana pelaajana varmaan ollut isoin tekijä sekä vahva tahto antaa nuoremmille pelaajille tukea ja joskus jopa neuvoja, Qvickström-Helling itse arvelee.

Entä onko seuraava tavoite 600 pääsarjapeliä?
– Ei tule 600 täyteen. Siihen ei vaikuta edes se, että pysyykö sarjapaikka vai ei. Men den som lever får se…

Jan Qvickström-Helling on pelannut liigassa 79 ottelua tehoilla 10+5 ja Divarissa 422 peliä saldolla 125+137=143 eli yhteensä 501 ottelua, joissa on syntynyt 135 maalia ja 142 syöttöpistettä.

Lue pitkästä urasta myös Pääkallon juttu vuodelta 2020: Divarihistorian eniten otteluita pelannut ÅIF:n Jan Qvickström-Helling haaveilee 400:n pelin rajapyykistä – ”Tämä on 25. kausi miesten tasolla”

ÅIF – Happee Steamers lauantaina 2.3. klo 18.30 Sipoon Areenalla ja suorana SalibandyTV:ssä.

Kuvat: Juhani Järvenpää ja Juha Käenmäki

Jaa artikkeli