Tiikerien videotutkintapyyntö ei johtanut rangaistuksiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt rangaistuksia 21.1. pelatun Inssi-Divarin ottelun O2-Jyväskylä–Tiikerit tilanteesta, josta Tiikerit oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanne tapahtuu O2-Jyväskylän maalialueen rajalla. O2-Jyväskylän Lavonen astuu maalin tekevän Tiikereiden Kokljuschkinin jalan päälle.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Lavonen pyrkii tilanteessa pelaamaan mailallaan palloa. Kurinpitodelegaatio katsoo edelleen, että Lavosen astuminen Kokljuschkinin jalkaterän/nilkan päälle on ollut vahinko, joka on johtunut siitä, että Lavonen kurottaa tilanteeseen ja keskittyy maalin edustalle tulevaan palloon.

Tilanteessa Kokljuschkinin vasen jalka liikkuu eteenpäin, minkä vuoksi jalan päällä oleva Lavosen jalka liikkuu samalla eteenpäin. Kurinpitodelegaatio katsoo, että tämän takia Lavosella on huono tasapaino tilanteessa ja hän joutuu toisella jalallaan hakemaan tukea tuomalla vasemman jalkansa oikean jalan lähelle. Kurinpitodelegaatio katsoo edelleen, että saatuaan tasapainonsa takaisin, Lavonen nostaa oikean jalkansa pois Kokljuschkinin jalan päältä.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Lavonen ei ole tilanteessa tarkoituksellisesti astunut Kokljuschkinin jalan päälle ja pidentynyt kontakti on johtunut Lavosen tasapainon menettämisestä. Kurinpitodelegaatio katsoo siten, että kyseessä ei ole ollut sellainen pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:ssä tarkoitettu vaarallinen tai väkivaltainen käyttäytyminen, josta tulisi määrätä kurinpitomenettelyssä rangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Lavoselle tilanteesta rangaistusta.

Inssi-Divarin kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta:

Jaa artikkeli