Sarjat poikki suoraan kahdessa – Karhut ja SB Vantaa ensi kaudella Inssi-Divarissa

Karhut ja SB Vantaa varmistivat tänään paikat ensi kauden Inssi-Divariin, kun Karhut kaatoi vieraissa SBS Wirmon 5-4 ja SB Vantaa kotonaan Pelicans SB:n jatkoajalla 6-5. Wirmo ja Pelicans pelaavat vielä keskenään viimeisestä paikasta Inssi-Divariin.

SBS Wirmo venyi kahden maalin takamatkalta tasoihin ja vielä kolme ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua Otto Mäkisen maalille tilanteeseen 4-4, mutta heti seuraavassa vaihdossa Markus Hautaoja laukoi Karhujen voitto-osuman Eero Vanhatalon syötöstä.

Vantaalla johti Pelicans avauserässä 2-0 ja sen jälkeen vielä 3-2, 4-3 ja 5-4, mutta viimeisen korren veti avausottelun tapaan sittenkin SB Vantaa. Arttu Turunen tasoitti kolmannen erän alussa, ja jatkoajan seitsemän minuutin kohdalla vihellettiin kotijoukkueelle rangaistuslaukaus, josta Riku Kallunki viimeisteli ratkaisun.

Naisten Divarin karsinnassa SB Nivala uusi paikkansa kaatamalla kotonaan SalBan jatkoajalla 6-5 ja viemällä ottelusarjan 2-0. Nivala oli vielä ottelun puolivälissä tappiolla 0-5 mutta oli päätöserän puoliväliin mennessä ehtinyt tasoihin. Ratkaisumaalin teki jatkoajan toisella minuutilla Emilia Pääkkö, joka käytti pallon laidassa Emilia Vähäsöyringillä ja kiskaisi sen sitten keskeltä sektoria verkkoon.

Toisessa parissa johtaa Blue Fox FB Factoria vastaan 1-0. Toinen kohtaaminen on edessä ensi lauantaina Lehmossa.

Arkistokuva jäähallipelistä SalBa–Karhut: Anssi Koskinen