SaiPan Juho Seppälälle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt SaiPan Juho Seppälälle yhden ottelun pelikiellon 3.12. pelatun Inssi-Divarin ottelun SaiPa–Josba tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Päätös syntyi äänin 2-1.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanne alkaa kimmonneesta pallosta, joka tulee ilmassa keskialueelle päin maalilta, maalivahdin alueen ulkopuolelle. Pallo ottaa korkeahkon pompun, johon SaiPan Seppälä ja Josban Kosonen menevät kylki kylkeä vasten kamppailemaan pallon haltuun saamisesta. Molemmat ovat kääntyneet selin Josban maaliin nähden, ja molemmilla on yksi käsi mailassa ja vapaalla kädellä molemmat pyrkivät saamaan etua toisesta. SaiPan Seppälä voittaa kaksinkamppailun ja pääsee pallon ja Kososen väliin. Hänellä on vartalo suojanaan ja mahdollisuus ottaa pallo haltuun itselleen. Seppälä ei kuitenkaan pyri ottamaan palloa kontrolliin laittamalla toista kättä mailaan kiinni vaan pyrkii tekemään tilaa itselleen vapaan käden liikkeellä taaksepäin.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Seppälä pelaa tilanteen vapaalla kädellä vaarallisesti, koska hänen pitää tiedostaa, että kamppailutilanteen jatkumona Kosonen on aivan hänen selässään kiinni. Pallon suojaaminen vapaalla kädellä ei sinällään ole tuomittavaa, mutta tilanteessa Seppälän vapaan käden liike suuntautuu taakse ja yläviistoon osuen vastustajaa kasvoihin.

Kurinpitodelegaation tulkinnan mukaan Seppälän pitää olla tietoinen, että tämän tyyppinen käden liike tässä tilanteessa ja tällä korkeudella osuu vastustajaan. Vapaan käden liike on tilanteeseen nähden ylimitoitettu ja täyttää näin vaarallisen pelaamisen kriteerit. Erityisen tuomittavan kontaktista tekee sen osuminen vastustajaa päähän, joka aiheuttaa tilanteessa vastustajan loukkaantumisriskin.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Seppälä syyllistyy tilanteessa pääsarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määriteltyyn vaaralliseen pelaamiseen, josta voidaan määrätä rangaistus pääsarjojen sarjamääräysten 54 §:n mukaisesti.

Kurinpitodelegaatio määrää Seppälälle tilanteesta yhden ottelun pelikiellon. Päätös syntyi äänin 2–1.

Inssi-Divarin kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta:

Jaa artikkeli