SaiPan Aapo Kilpeläinen on Inssi-Divarin kuukauden pelaaja

Inssi-Divarin kuukauden pelaajaksi on lokakuussa valittu SaiPan hyökkääjä Aapo Kilpeläinen. Hän komeilee sarjan pistepörssin kärjessä yhdeksän ottelun komealla saldolla 17 maalia ja 11 syöttöpistettä.

Plusmiinustilastossa Kilpeläinen hohtaa 21 pykälää lämpimän puolella, ja hän oli keskeisessä roolissa, kun SaiPa voitti kaikki lokakuun kuusi otteluaan. O2-Jyväskylä, Happee Steamers sekä Steelers kaatuivat varsinaisella peliajalla. Koovee sekä SalBa jatkoajalla ja Karhut rangaistuslaukauksilla. Hyökkääjän kuukauden komein saldo syntyi 9–8-vierasvoitossa Karhuista, kun Kilpeläinen iski kolme maalia ja syötti kaksi.

Vuonna 2004 syntynyt Aapo Kilpeläinen pelaa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla neljättä kauttaan. Yksi divaripeli ehdittiin viedä kirjoihin kaudella 2019-2020 NST:n väreissä, ja Lappeenrannan fuusioseuran nimissä on otteluita kertynyt 49, joissa 37 maalia ja 28 syöttöpistettä.

Kilpeläinen on luonnollisesti mukana, kun ensi kevään MM-turnaukseen valmistautuva Suomen U19-maajoukkueryhmä kokoontuu ensi viikolla leirille Eerikkilään.

Inssi-Divarin kuukauden pelaajat valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.

Kuvat: Esa Jokinen

Jaa artikkeli