Runkosarja paketoidaan lauantaina klo 18.30 – kaikki ottelut suorina SalibandyTV:ssä

Inssi-Divarin runkosarja huipentuu lauantaina klo 18.30 täyteen seitsemän ottelun päätöskierrokseen, ja vielä on sijoituksia auki. Kaikki ottelut näkyvät suorina SalibandyTV:ssä.

M-Team on jo varmistanut runkosarjan voiton, mutta yhdeksän ottelun voittoputkessa kiitävällä SaiPalla on vielä mahdollisuus kiilata LNM:n ohi kakkoseksi. SaiPa päättää runkosarjan kärki M-Teamin vieraana, kun LNM kohtaa kotonaan yhdeksäntenä olevan Josban.

Kuusi parasta jatkaa F-liigan karsintaan, ja viivan kohdalla asiat ovat vielä juuri ja juuri auki. Karhut nousi viiden tappion jälkeen kotivoittoon M-Teamista, ja päätöskierroksella asiat ovat omissa käsissä, kun jatkoon riittää kotivoitto jumbo Steelersistä. Herpaantumiseen ei kuitenkaan ole varaa, kun kotonaan Happee Steamersin kohtaava Koovee on pisteen ja Rangersia isännöivä O2-Jyväskylä kolmen pisteen päässä.

Karsintaviivalla alaspäin on Rangersilla pisteen kaula Happeen Steamersiin. ÅIF karsii sarjapaikastaan, ja Steelersin putoaminen Suomisarjaan on ollut selvillä jo jonkin aikaa.

Lue ja kuuntele myös: Pääkallo.fi: Miten käy Divarin runkosarjan lopussa? Kelpaako piste -kolmikko linjasi lopulliset sijoitukset

Päätöskierroksen ottelut 11.3. klo 18.30:

M-Team-SaiPa
LNM–Josba
Koovee-Happee Steamers
SalBa–ÅIF
Karhut–Steelers
O2-Jyväskylä–Rangers
Hawks–Tiikerit

Kuusi parasta jatkaa F-liigakarsintaan

Runkosarjan jälkeen joukkueet sijoilta 1-6 jatkavat F-liigakarsintaan. Sijoille 12 ja 13 sijoittuneet joukkueet karsivat sarjapaikastaan ja sijalle 14 jäänyt joukkue putoaa Suomisarjaan.

F-liigakarsinnassa Inssi-Divarin joukkueet sijoilta 1-6 sekä F-liigan sijoille 11 ja 12 päätyneet joukkueet pelaavat kaksivaiheiset pudotuspelit paras viidestä -järjestelmällä, ja karsinnan 2. vaiheen voittajat (kaksi joukkuetta) pelaavat F-liigassa kaudella 2023-24.

Karsinnan 1. vaiheessa F-liigan 11. saa valita vastustajansa Inssi-Divarissa 3.- 6. sijoittuneista joukkueista. Inssi-Divarin runkosarjan voittaja saa valita vastustajansa valitsematta jääneistä Divarin 3.- 6. sijoittuneista joukkueista. F-liigan 12. saa valita vastustajansa valitsematta jääneistä sarjan 3.- 6. sijoittuneista joukkueista. Inssi-Divarin runkosarjan kakkonen saa vastaansa valitsematta jääneen joukkueen sijoilta 3-6.

Rankingissa paremmin sijoittunut joukkue toimii otteluparien kotijoukkueena ensimmäisessä, kolmannessa ja mahdollisessa viidennessä ottelussa.

2. vaiheessa ovat vastakkain rankingin parhaiten menestynein joukkue ja huonoiten menestynyt joukkue sekä runkosarjassa toiseksi parhaiten menestynyt ja toiseksi huonoiten menestynyt joukkue. Kotietu on rankingissa paremmin sijoittuneella joukkueella.

Kaksi karsii alaspäin

Divarikarsinnassa Inssi-Divarin sijoille 12-13 päätyneet joukkueet ja Suomisarjan kolmen lohkon kaksi parasta joukkuetta (yhteensä kahdeksan joukkuetta) pelaavat kolmivaiheiset pudotuspelit paras kolmesta -systeemillä. Toisen ja kolmannen vaiheen voittajat (kolme joukkuetta) pelaavat Inssi-Divarissa kaudella 2023-24.

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli