Ottelusta LNM–Hawks kolmaskin kurinpitokäsittely – siitä ei rangaistuksia

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt Hawksin Sakari Kataja-Rahkolle rangaistuksia Inssi-Divarin ottelun LNM–Hawks tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut näin:

Tilanne tapahtuu Hawksin maalialueen edustalla. LNM:n Heiskanen törmää kanttauksensa jälkeen Hawksin Kataja-Rahkoon. Ottelussa tilanteesta ei tuomita rikettä.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että pelaajien törmäys on johtunut pääasiallisesti Heiskasen voimakkaasta sivuttaisesta liikkeestä ja siitä, että hän ei ole huomannut edessään olevaa Kataja-Rahkoa, koska Heiskanen on katsonut vetonsa perään. Toisaalta Kataja-Rahko nousee tilanteessa pystympään asentoon ja ottaa kontaktin vastaan olkavarrellaan, joka mahdollisesti osuu Heiskasta päähän. Kurinpitodelegaatio katsoo, että käytettävissä olevan videotallenteen perusteella ei käy kiistatta ilmi, osuuko Kataja-Rahkon kontakti Heiskasta päähän. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Kataja-Rahkon olkavarsi ei tilanteessa nouse ylös eikä hän tee merkittävää taklaavaa liikettä.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että mahdollinen pääkontakti on johtunut pääasiallisesti siitä, että Heiskasen asento on vedon jälkeen matala ja Kataja-Rahko joutuu reagoimaan häntä päin juoksevaan Heiskaseen. Toisaalta myös Kataja-Rahkon huomio on todennäköisesti ollut juuri ennen kontaktia pallossa, koska Heiskanen on laukonut maalin läheltä. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Kataja-Rahkon toiminta tilanteessa on ollut ensisijaisesti luonnollinen reaktio yllättävään kontaktiin, jossa hän on joutunut varautumaan yhteentörmäykseen.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Kataja-Rahko ei ole tilanteessa toiminut pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n 3 kohdassa tarkoitetulla tavalla vaarallisesti tai väkivaltaisesti, että hänelle tulisi määrätä rangaistus 54 §:n mukaisesti.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Kataja-Rahkolle tilanteesta rangaistusta.

Inssi-Divarin kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta:

Jaa artikkeli