Ottelun O2-Jyväskylä–Happee Steamers videotutkintapyyntö ei johtanut rangaistuksiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt rangaistuksia Inssi-Divarin ottelun O2-Jyväskylä–Happee Steamers tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Otteluvalvoja oli katsonut erotuomarien tuominneen kahden minuutin rangaistuksen koodilla sääntöjen vastainen varustus tai vaatetus, vaikka tilanteesta olisi pitänyt antaa pelirangaistus rikkinäisellä mailalla pelaamisesta säännön 614/9 perusteella.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanne tapahtuu Happee Steamersin puolustusalueella. Grönfors syöttää pakkiparilleen pallon, jolloin hänen mailansa menee rikki gripin kohdalta. Grönfors lähtee kentän poikki mennäkseen vaihtoon. Ennen kuin hän ehtii vaihtoaitioon pakkipari syöttää pallon takaisin Grönforsille. Grönfors pysähtyy ja lyö pallon toiseen kulmaan rikkinäisellä mailallaan. Erotuomarit antavat tilanteesta 2 minuutin rangaistuksen sääntöjen vastaisesta varustuksesta tai vaatetuksesta.

Kurinpitodelegaation toimivalta perustuu pääsarjojen sarjamääräyksiin. Kurinpitodelegaatio voi määrätä rangaistuksen vain sarjamääräysten 53 §:ssä mainituissa tilanteissa. Ottelutapahtuman aikana sovellettavaksi voi tulla erotuomariin kohdistuneiden tekojen ohella pykälän 3 kohdassa tarkoitetulla tavalla se, jos pelaaja käyttäytyy vaarallisesti, väkivaltaisesti, epäasiallisesti, epäurheilijamaisesti, rasistisesti tai lainvastaisesti tai syyllistyy seksuaaliseen häirintään tai sukupuolista suuntautuneisuutta koskevaan loukkaamiseen. Kurinpitodelegaatiolla ei ole toimivaltaa määrätä rangaistusta pelkästään pelisääntöjen nojalla.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että pelatessaan palloa rikkinäisellä mailalla Grönfors ei ole käyttäytynyt sellaisella pääsarjojen sarjamääräyksissä tarkoitetulla vaarallisella, epäasiallisella tai epäurheilijamaisella tavalla, että hänelle tulisi määrätä sarjamääräysten 54 §:ssä määrätty rangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Grönforsille rangaistusta.

Inssi-Divarin kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta:

Jaa artikkeli